(BERLIN/SIDE2:) – Jeg drar frem og tilbake mellom Norge og USA hele tiden, sier Evan Ross.

Rakettfart
Den yngste sønnen til Diana Ross og nå avdøde Arne Næss jr. må innrømme at norskkunnskapene begrenser seg til noen få ord og setninger. Men selv etter farens død, tilbringer han mye tid i Norge, spesielt på sommeren.

Til daglig bor han likevel i Los Angeles der han for tiden har en karriere som virkelig har tatt av. Etter high school startet han med små film- og TV-roller, og nå er han på full fart oppover.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå

Snakkis i Berlin
Årets filmfestival i Berlin har så langt ikke bydd på mange, store filmopplevelser. Men en av dem er ”Gardens of the Night”. En sterk historie om to unge mennesker som lever på gaten etter å ha sluppet unna en pedofil kidnapper flere år før.

Mens jenta Leslie (Gillian Jacobs) blir innesluttet og kald, blir Donnie etter hvert forelsket i henne på tenåringsvis. Og sammen forsøker de å finne utav livet og lege sårene de er blitt påført.

Evan Ross (egentlig Evan Olav Næss) har fått svært gode kritikker for sin innsats som analfabeten og gategutten Donnie.

- Evan presenterte seg som litt valpeaktig. Jeg kunne tro at han var en type som ville følge Leslie rundt selv om hun ikke var interessert i ham, sier regissør Damian Harris til Side2 om valget av Ross til rollen.

- Hadde en perfekt verden
Side2 skal møte Evan dagen etter premieren i Berlin. Men unggutten har sterke magesmerter og beklager at han må gi seg før vi kommer så langt.

Til svenske TT legger han imidlertid ikke skjul på at tiden etter farens død i 2004 var svært tøff.

- Da jeg var liten, var livet mitt perfekt. Men så døde pappa. Det var et hardt slag for meg, sier han. Arne Næss jr døde som kjent i en klatreulykke i Sør-Afrika i 2004. Evan Ross forteller at faren ofte tok han med på klatring i Norge.

- Min mor likte det ikke, smiler han og sier han fortsatt klatrer fra tid til annen.

- Lar meg gjøre mine feil
Evan Ross er sammen med broren Ross Arne vokst opp i Connecticut. Diana Ross flyttet imidlertid til Los Angeles for å være nær sønnen da skuespillerdrømmen ble vekket.

- Hun har alltid visst at jeg ville ende opp som skuespiller. Hennes råd har vært ”Ha en plan, ikke surr det bort”. Samtidig har hun latt meg gjøre mine egne feil, sier han.

Planen har fungert. Evan har seks filmer, deriblant den store biografiske filmen om Greta Garbo på trappene.

- Om jeg vil flytte tilbake til Norge? Kanskje om jeg finner meg en vakker blondine. Ler Evan Ross til TT.

Side2 er i Berlin og følger filmfestivalen.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

LES MER OM FILMFESTIVALEN I BERLIN HER: