Berlin (SIDE2:) Motorsykler. Ewan McGregor elsker motorsykler. Såpass at han og kompisen Charley Boorman skapte TV-serien «Long Way Round», som senere er blitt en suksess også i bokform.

- Som barn likte jeg å se på dem. For meg var de som deler av historien. Nå liker jeg bare å fikse på gamle sykler og få dem til å gå, smiler han når Side2 møter ham under filmfestivalen i Berlin.

Likte enkeltheten
Han sier at noen av hans største stunder har vært på sykkelen der de bare kjørte og det ikke var noen eller noe i mils omkrets. Det er ganske annerledes enn viraken i Berlin.

Ewan McGregor er her fordi han er Pierce Brosnans spøkelseskriver eller ghost writer i filmen med samme navn. Roman Polanskis film bygger over Robert Harris thriller om en forfatter som får i oppdrag å skrive en tidligere britisk statsministers memoarer. Underveis i arbeidet oppdager han at noe svært mystisk og skummelt foregår.

Pussig nok har McGregor selv jobbet med forfattere som har skrevet i hans navn under «Long Way Round». Og som med dem, så får vi heller ikke vite stort om McGregors rollefigur i Polanskis film.

- Han blir faktisk aldri navngitt. Det er en scene i filmen der jeg skriver under en taushetserklæring og da jeg så filmen her i Berlin forsøkte jeg å se hvilket navn jeg skrev, men jeg klarte det ikke, flirer McGregor.

Følg med på Side2.no hver dag for full oppdatering fra Filmfestivalen i Berlin.

Kontakt hver dag
Nå under festivalen er han i nær kontakt med Roman Polanski hver dag. Siden Polanski er i husarrest i Sveits der han venter på å bli utlevert til USA, kunne han ikke være i Berlin.

- Jeg vil ikke kommentere hva Roman sier og tenker, men jeg ble dypt glad i mannen etter å ha jobbet med ham. Jeg er spesielt opprørt på hans barns vegne. Jeg har tre barn selv og vet hvordan det er å være atskilt fra dem.

Flyttet til LA
For å slippe det i så stor grad har Ewan McGregor, kona Eve Mavrakis og deres tre barn flyttet til Los Angeles der de nå bor i et flott spansk hus med hyggelige naboer, som han sier.

- Jeg har jo bodd i London i mange år, men jeg reiser så mye at jeg knapt har bodd der egentlig. At vi flyttet er egentlig helt udramatisk, men jeg ser at jeg er mye mindre nervøs for mine barn i LA enn jeg var for dem i London, sier han.

LES MER FRA FILMFESTIVALEN I BERLIN:

Berlin: Kong Leo av Berlin

Hans Petter Moland: - Vi gjør hverandre modige

Roman Polanskis The Ghost Writer: - Filmen er blitt mer og mer sann

Shah Rukh Khan: Kongen av Bollywood

Renée Zellweger: Hun dømmer Moland

Festivalstart: Klarer de å vinne Berlin?