(iBergen.no) Torsdag i forrige uke åpnet Expert sin hittil største butikk i Norge. For å promotere den storstilte åpningen ble rallykjører Henning Solberg og kartleser Cato Menkerud invitert til å kaste glans over hovedsponsoren sin.

- Fikk sjokk
Men da rallyduoen ankom butikken i Åsane fikk de seg litt av et hakeslepp. For på et platå over inngangsdøren hadde Expert plassert rallybilen på hedersplass.

Interessert i motorsport? Les flere saker på vår sportsseksjon

- Jeg fikk jo sjokk, for jeg visste ikke at de skulle sette bilen der. Hvordan de har fått den opp dit aner jeg ikke. Antagelig har de brukt en kran eller noe, sier en forfjamset og lattermild Solberg til iBergen.no.

Skal ikke ned
Men den største overraskelsen kom etter at konfettien hadde lagt seg. For bilen skulle slett ikke heises ned igjen med det første. Det var en strek i regningen for Solberg, som bruker showbilen til promotering rundt om i hele landet.

- Ja, nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har jo planlagt å bruke den andre steder, men de får den visst ikke ned. Vi får vel bygge en ny bil, da, spøker han.

Rallykjøreren aner ikke når han igjen får sette seg i bilen, men sier han håper å få den tilbake til Rally Norway som starter 12. februar 2009.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Blir til våren
Expert på sin side tenkte å beholde bilen på utstilling fram til våren.

- Den skal få stå litt til, fram til Elektrofil-messen til våren, sier butikksjef for Expert Åsane senter, Alf Engen.

Les også:Se framtidens Volvo

Han avviser at butikken har problemer med å få bilen ned på bakken igjen.

- Nei, det har ikke vært noe tema ennå. Den ble løftet med lift under byggingen av butikken i starten av november og jeg regner med at den vil bli løftet ned på samme måte, sier Engen.

Heldigvis ikke førstebilen
Men det kreves en presisering. Dette er ikke bilen Henning konkurrerer med. I så tilfelle ville han neppe kjempet i verdenstoppen, for denne bilen er verdt et par hundre tusen kroner, og gjør seg best blankpolert i showrom Norge rundt.

Henning Solberg frykter derfor heller ikke nevneverdig for tjuver eller ulykker.

- Den står nok trygt der. Jeg tviler på at noen rapper den eller at den faller ned, sier han og ler.

Les flere nyheter på iBergen.no