Gå til sidens hovedinnhold

- Lett å bli brukt

Vi møtte «True Blood»-kjekkasen Allan Hyde.

(SIDE2:) Gitte Witt (27) kaster seg om halsen på Allan Hyde (21). De har nesten ikke sett hverandre på et år. Nå er de sammen i Oslo for å lansere filmen «Exteriors», som har premiere på fredag.

Delte hotellsuite
- Vi bodde sammen i en stor hotellsuite i L.A. i to måneder. Jeg fikk suiten fordi jeg spilte i «True Blood» og ikke bodde fast i byen. Jeg kjente ingen der, men da jeg ble kjent med Gitte, flyttet hun inn. Hun lærte meg å vaske klær, sier Hyde til Side2.

Suiten var altfor stor for én person, så Gitte fikk bo i stua. Hun lagde frokost til ham, mens han ofte spanderte middager.

- Hva tenkte egentlig hotellpersonalet om oss? To unge folk som bodde i en stor hotellsuite i to måneder, ler Witt.

Men etter to måneder på hotell, var det ikke bare gøy å flytte hjem igjen.

- Jeg dro tilbake til Danmark og bodde hos foreldrene mine. På hotellet kom det folk og redde opp sengen hver dag, mens nå fikk jeg kjeft hvis jeg ikke ryddet rommet mitt, sier han.

Se YouTube-hyllest til hans hans «True Blood»-karakter:

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

HTML EMBED

- Fantastisk og brutal
Grunnen til at Witt og Hyde er gjenforent i Oslo, er altså at de er filmaktuelle. «Exteriors», regissert av Marie Kleivdal Kristiansen og Patrik Syversen, handler om to unge kvinner som drømmer om å lykkes som skuespillere i Hollywood.

Gitte Witt spiller den ene av kvinnene, Skye. Witt har spilt mot Ewan McGregor og Naomi Watts i «The Impossible», er snart aktuell i den nye «Varg Veum»-filmen og spiller i den kommende NRK-serien «Erobreren».

Allan Hyde, som er best kjent som Godric i «True Blood», spiller Skyes bestevenn.

Ingen av skuespillerne vet nøyaktig hva som skal til for å lykkes i Hollywood.

- Det er ingen oppskrift. Ofte har man bare flaks og møter riktig person på fest, får en birolle og så får flere og større roller, sier Hyde.

- Det er en «himmel og helvete»-by. Den er både fantastisk og brutal, sier Witt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Eneste uten silikonpupper
Hyde tror at spesielt kvinnelige skuespillere sliter med å få roller.

- Det er virkelig hardt for kvinner, for det er så mange av dem. Filmbransjen går etter de flotteste kvinnene, så promqueens fra alle småbyer tenker: «Hva skal jeg gjøre med utseendet? Jo, jeg drar til L.A.», sier han.

Witt har merket utseendepresset i byen:

- Jeg skulle på et treningssenter, og kom i vanlig shorts og skulle jo bare trene. Men alle så rart på meg, for jeg var nesten den eneste uten silikonpupper. Og noen av de samtalene jeg overhørte var helt absurde, sier hun.

Lettere å flørte
Fordi de fleste regissører, produsenter og agenter er menn, tror Hyde at mange utnytter de ivrige kvinnene.

- Mange av kvinnene som har suksess har nok kysset riktig regissør. Det er forferdelig at det skal være sånn. Hva er oppskriften på å lykkes? Det kan nok være at det er lettere for kvinner hvis man flørter med riktig person, sier han.

- Det er lett å bli brukt i Hollywood, nikker Witt.

«Exteriors» har premiere fredag 25. mars.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte

Kommentarer til denne saken