Gå til sidens hovedinnhold

Eyde til England og Spania

VALLHALL (vif.no): Vålerengas talentfulle 15-åring Joakim Eyde dro onsdag til England for en ukes treningsopphold i Premier League-klubben Tottenham. Deretter bærer det rett til a-lagstrening med Enga på La Manga.

- Vi fikk en henvendelse fra Tottenham som gjerne ville ha Joakim over på en ukes treningsopphold. Det sa vi ja til og det blir sikkert en morsom opplevelse for ham, sier hovedtrener i Vålerengas U-gruppe Andreas Holter til vif.no.

- Det er bare positivt at han får kjenne på nivået i England. Vi tar det som et kompliment at store klubber synes våre spillere er gode.

Sterk for alderen
Joakim Eyde er fortsatt guttespiller, men ble tatt opp i juniorstallen foran 2007-sesongen. Han spiller både på kant- og backplassen på venstresida på klubb- og landslag.

- Joakim har en god venstrefot og har bra timing, dessuten er han sterk for alderen, forteller juniortrener Holter.

Eyde er inne i en hektisk måned. Sist helg kom han hjem fra G16-landslagets samling i Tyrkia der han spilte to kamper med flagget på brystet. Onsdag bar det videre til London og Tottenham-trening, før han etter endt treningsuke drar rett til A-lagets treningsleir på La Manga. Som en av fire vinnere av Hafslund-stipendet skal han få kjenne på nivået blant klubbens beste menn.

Stipend-vinnere til La Manga
Etter en uttakssamling i Vallhall sist høst ble fire spillere tildelt Hafslund-stipendet. I tillegg til Eyde gikk stipendet til den raske kantspilleren Mesud Can og Omar Elabdellaoui som trives best sentralt på midtbanen. Begge er Skeid-spillere og aktuelle for G16-landslaget. Fjerdemann er ett år yngre enn de andre. Den lovende Bærum-keeperen Joakim Riis Rønnevig beskrives som robust og offensiv i forhold til alderen.

- Stipend-vinnerne skal være med på deler av A-treningene, men vil av og til ha et egne økter med vår spillerutvikler Andrea Loberto, sier Vålerengas A-lagstrener Petter Myhre.

- Dessuten får de viktig læring i hvordan man oppfører seg på treningsleir i forhold til kosthold, hvile og restitusjon. De får kjenne på miljøet i A-troppen og får oppleve en uke der de beste norske lagene er samlet på La Manga.

Tidligere vinnere
Forrige gang Hafslund-stipendet ble utdelt var i 2005. De fire vinnerne har fortsatt utviklingen. Mohammed Fellah er i Vålerengas A-lagstropp og er en av støttespillerne på aldersbestemte landslag, Fredrik Carlsen er et av de største talentene i VIFs utviklingsgruppe, Marius Enger er i A-stallen til Odd Grenland, mens Thomas Bergersen spiller 2. divisjonsfotball for Lørenskog og trener med Lillestrøms A-lag.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai