ASCHEHOUG FORLAG (SIDE2): - Ja, selvfølgelig er mange kokker redde for å søke på den jobben. Det er klart det. Hvis ikke, så hadde det vært mange på plass allerede, sier mesterkokk Eyvind Hellstrøm til Side2.

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!

- Kvier seg for å gå inn
I dag, fredag, går søknadsfristen ut for stillingene ved Bagatelle i Oslo. Men Hellstrøm mener det er påfallende at ikke kjøkkensjefen er ansatt, under to måneder før restauranten skal nyåpne.

- I det norske restaurantmiljøet så er det mange som kvier seg for å gå inn og prøve å drive det (Bagatelle, red. anm.) videre. Det er klart, sier han.

Etter en langvarig konflikt med hovedeier Christen Sveaas valgte Eyvind Hellstrøm å si opp sin stilling i begynnelsen av desember i fjor. 21. desember var siste åpningsdag for Bagatelle.

Mangler kjøkkensjef
Etter endt arbeidsdag spaserte Eyvind Hellstrøm og hele hans kokketeam ut døra for siste gang.

Sveaas besluttet da å stenge Bagatelle, men har nå varslet at restauranten vil gjenåpne innen jul.

Side2 skrev torsdag at Bagatelles nye daglige leder, Per Blomqvist, fortsatt ikke har funnet en ny kjøkkensjef. Heller ingen av de mange andre stillingene er besatt.

- Vanskelig å hoppe etter Wirkola
- Det er ikke overraskende, for det er alltid vanskelig å gå inn etter noen. Jeg ville aldri ha gått inn i en institusjon etter noen. Fordi man først skal rive ned alt, for så å bygge det opp igjen.

- Tror du noe av grunnen til at Bagatelle ikke har funnet ny kjøkkensjef enda er et resultat av at folk frykter noen slags reaksjon fra deg?

- Det er ingen grunn til å være redd for meg. Men det er jo alltid vanskelig å hoppe etter Wirkola, som alle sier.

- Ser du på deg som en kokkens Wirkola?

- Nei, nei. Jeg siterer andre i denne sammenheng, sier Hellstrøm.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Ønsker dem lykke til
Etter å ha brukt store deler av sitt liv i Bagatelle, ga Eyvind Hellstrøm denne uken ut boken «Bagatelle - Hellstrøms siste måltid». Med et så sterkt forhold til restauranten er Hellstrøm tilfreds med at den ikke er lagt død.

- Det er veldig fint at Bagatelle skal starte opp igjen. Jeg kan bare ønske dem lykke til. Det ville vært unaturlig hvis de ikke hadde fortsatt. Det er tross alt et restaurantlokale som står der, og som har bra beliggenhet og et bra navn. Bagatelle står der den. Nå gjenstår det kun å få innholdet på plass, sier Hellstrøm.

Allerede i 1986 kunne Bagatelle notere seg en stjerne i den anerkjente Michelin-guiden. Seks år senere, i 1992, kunne restauranten - som hittil eneste norske - smykke seg med ytterligere en stjerne. Riktignok mistet Bagatelle den ene av de to stjernene i 2008, men fikk den tilbake igjen året etter.

- Alle kan få Michelin-stjerner
Eyvind Hellstrøm vil ikke si om han tror Bagatelle igjen vil kunne smykke seg med Michelin-stjerner.

- Det skal ikke jeg kommentere. I en restaurantbedrift er det verken navn, beliggenhet eller lokale som gir innholdet. Det som gir innholdet er all den energien som skapes av de som skal drive et sted. Altså softwaren som skal inn i et rammeverk. Michelin-stjerner... Alle kan få det. Alle kan få Michelin-stjerner når de gjør en bra jobb, sier Hellstrøm.

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!