(SIDE2:) I kveld, torsdag, skal mesterkokken Eyvind Hellstrøm forsøke å fylle skoene til britiske Gordon Ramsay i den norske versjonen av «Gordon Ramsay rydder opp» på TV3.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Der Ramsay ofte helt mister hodet og banner og kjefter til ofrene bryter ut i krampegråt, kan vi nok forvente oss litt mer pedagogiske metoder fra sjefen på Bagatelle. Men selv den relativ sindige 59-åringen får føle at frustrasjonen tar på i møte med uorganiserte kokker og dårlig mat.

Mange unnskyldninger
I kveldens episode skal Hellstrøm hjelpe til i den Italienske restauranten «La Rosa Magra» på Frogner i Oslo. Eieren Salih Sezgin har kniven på strupen og får et konkursvarsel hengende over seg. Han har selv mange forklaringer på hvorfor ting går dårlig, blant annet de mange norske helligdagene, det at restauranten ligger ved en bakke, dårlige avisanmeldelser og orket med arbeidsgiveravgift.

Selv den manglende servicen har han en unnskyldning for.

- Det hender seg at kelnerne ikke snakket nok, ikke smilte nok. Jeg drar jo ikke på restaurant for å snakke med kelneren, sier han til Hellstrøm.

Avskrudd kjøler
Allikevel blir ikke Hellstrøm egentlig irritert før han kommer innom tidlig en morgen å finne ut at kjøledisken har vært avskrudd hele natta med all maten i. Resolutt hiver han all maten i søpla.

- Det er surt og det er farlig, det er helsefarlig, sier han til kokken som står bak tabben, men som er uvillig til å ta på seg ansvaret.

- Man glemmer, det er mulig, forsvarer han seg med.

- Nei, nei, dette er no excuse, kommer det resolutt fra Hellstrøm, og bedre blir det ikke når han tar en titt i kjøleskapet.

Se video her

HTML EMBED
video_embed(11072,1);

Frustrasjonen ligger rimelig tykt utpå kokken Silva også. Han jobber lange dager, er den eneste som lager mat til alle gjestene, og på grunn av de økonomiske problemene, har han ikke fått lønn på tre måneder.

I kveld får vi se om det hjelper å ha en mesterkokk på laget, og om de fire ansatte klarer å snu kjerringa og redde restauranten fra kreditorene.

Se «Hellstrøm ordner opp» på TV3 torsdager klokken 20.30

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!