Gå til sidens hovedinnhold

- Tror du jeg skal lage maten alene?

Det klikker for Hellstrøm når han plutselig er den eneste kokken på kjøkkenet.

(SIDE2:) Det blir helt Texas i kveldens episode av «Hellstrøm rydder opp».

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Tvedestrand Hotell og Restaurant gjør seg klare til sommersesongen, men under overflaten er det ingenting som er som det skal være.

Pærer eller druer
De ansatte har ikke arbeidskontrakter, grunnet stort gjennomtrekk av folk er det få som egentlig vet hva de driver med, og sjefen er stort sett fraværende.

De ansatte gjør allikevel så godt de kan, men det går galt allerede ved første servering. Kelneren går til kjøkkenet for å spørre hva franske pærer er for noe, og forklarer deretter en hoderystende Hellstrøm at det er «druer i karamellsaus» (selv om kokken forklarte at det var karamelliserte pærer i rødvin).

Dårlig ledelse?
De mange glippene skyldes kanskje nervøsitet for eier Magne Modalsli forteller at de ansatte går på nåler for tiden.

- Det er nesten så de tisser i buksa. De går å sjekker hverandre hele tiden, om det er noe de kan bli tatt på, sier han i programmet.

Helstrøm mener derimot at problemet har mest med dårlig ledelse å gjøre, og bruker lang tid på å få dreis på organiseringen, før han setter i gang på kjøkkenet der Marita Eng er sjef.

- Jeg skulle ønske vi hadde fått mer tid til selve maten. Det ble mye med kontrakter og interne konflikter, for det var ganske mye rot og kaos der, forteller hun til Side2.

Stikker av
Selv etter mye øving på kjøkkenet, går det nemlig fullstendig galt når staben skal prøve ut sin nyervervede kunnskap i praksis. Til slutt får Marita nok av alt stresset, og stikker fra hele kjøkkenet for å roe nervene. Plutselig befinner Hellstrøm seg helt alene, noe han ikke er spesielt fornøyd med.

Se video
(artikkelen fortsetter nedenfor videoen)

HTML EMBED
video_embed(12803,1);

Selv om det til tider går hardt for seg synes Marita, som ikke lengre jobber i restauranten, at det var stas å få mesterkokken på besøk.

- Det var veldig gøy og interessant, og jeg skulle jo gjerne hatt Eyvind der litt lengre, sier hun. Hun føler ikke at det var Hellstrøms nærvær som skapte konfliktene, egentlig tvert imot.

Ny jobb
- Det hadde ligget mye konflikter i lufta lenge, og jeg skulle ønske utfallet ble annerledes. Jeg hadde håpet at han skulle komme å få ryddet opp i de tingene han belyste, men jeg føler ikke at ledelsen hørte etter, sier hun.

Opplevelsen har ikke skremt Marita fra kokkeyrket, og hun har nettopp begynt i en ny restaurant.

- Da jeg endelig fikk laget mat med Hellstrøm, følte jeg at jeg fikk en helt annen driv på kjøkkenet. Det er jo dette jeg ønsker å jobbe med, sier hun.

Se Hellstrøm svinge pisken på TV3, torsdager klokken 20.30

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken