(SIDE2): Mesterkokken forteller til Dagbladet Magasinet om grunnen til at han sluttet på gourmetrestauranten Bagatelle 5. desember.

Få siste nytt fra Side2. no: Klikk her!

Ble vannet ut
Han sammenligner konflikten med restaurantens eier som et skrantende ekteskap han endelig fikk fridd seg fra.

– Problemene begynte på slutten av 90-tallet. Uten at vi fulgte med i timen, konverterte Sveaas et lån til aksjer og vannet ut oss andre aksjonærer. Jeg trodde vi skulle kjøre lokomotivet sammen, mens han ble sittende igjen med en aksjepost på 94 prosent. Men konflikten handler om mer enn penger, forteller Hellstrøm.

Gjenåpner
Milliardæren Christian Sveaas reddet restauranten fra konkurs i 1996, men ble sittende igjen med et tomt lokale da samtlige av de ansatte valgte å følge kjøkkensjefen og sa opp. Han gir likevel ikke opp.

– Jeg planlegger å gjenåpne Bagatelle med nytt konsept, ny kjøkkensjef, nye kokker og nytt serveringspersonale i løpet av 2010. Får jeg det til, vil det tilføre ny energi og nye ideer til Restaurant Bagatelle, skriver han på Bagatelles nettsider.

Les saken her: – Bagatelle åpner igjen

– Sjalusi og misunnelse
Ifølge Hellstrøm var også den skjev fordelingen av oppmerksomhet et element i konflikten mellom de to. Mesterkokken har gjort stor suksess med serien «Hellstrøm rydder opp», og er klar med nytt program til våren.

– Unnskyld at jeg sier det, men det handler også om sjalusi og misunnelse. Effekten av at jeg har vært på TV, var utelukkende positivt for restauranten som fikk en gigantisk fornyet interesse. Men det er i alle fall en person i dette landet som ikke liker at jeg er på TV og har fremgang.

– La meg si det sånn at jeg har fått ekstremt mye oppmerksomhet, og det har ikke han. Når du skygger for solkongen, får du et problem, forteller han.