Gå til sidens hovedinnhold

Luksusmegler med sin beste uke noensinne

Miguel Sørholt solgte for 64 millioner på én uke.

Eiendomsmegler Miguel Vivot Sørholt i Prvatmegleren fant denne uken en kjøper til luksusboligen i Fürstveien 99 på Snarøya i Bærum.

SELGE BOLIGEN? Finn megler

Med en prisantydning på friske 30 millioner kroner er det en av de dyreste eiendommene som har vært til salgs i vinter.

Eneboligen ligger øverst på pynten, med praktutsikt mot Oslofjorden. Skal en trekke frem noe negativt, må det være at det er rimelig bratt ned mot sjøen, og at det ikke er et ideelt badested nede ved brygga, ettersom det er mye båttrafikk i sundet. Det er heller ikke mulig å anlegge båtplass der.

- Jubelvår i vente
Sørholt mener det nå har løsnet skikkelig for luksus.

- Jeg tror vi kan vente flere fete strandeiendommer som går raskt unna. Jeg har 10 eiendommer til over 10 millioner per stykk som skal ut over påske, sier Sørholt til Nettavisen.

Som vanlig er det sparsomt med opplysninger om hvem som har kjøpt. Ofte er det kjente personer fra finans eller næringsliv som kjøper eiendommer i denne prisklassen. De ønsker seg diskresjon. Ved å pålegge megler å ikke si noe, håper de at eiendomskjøpet har gått i glemmeboken innen overtakelsen har skjedd, og den nye eieren da dukker opp i eiendomsregisteret.

Sørholt opplyser at de to andre eiendommene han solgte denne uka ikke var annonsert i det åpne markedet. Han vil derfor ikke opplyse om hvilke to det dreier seg om. Men alle ligger på Snarøya, og samlet pris var 64 millioner kroner.

Rikt nabolag
Kjøperen av Fürstveien 99 blir nabo med blant andre det tidligere snowboardesset Daniel Franck, som eier en hvitmalt villa i Fürstveien 89. Francks villa lå lenge til salgs for 18,5 millioner kroner uten å bli solgt. Også denne var det Sørholt som hadde.

Det er flere kreative sjeler i nabolaget i Fürstveien. Eiendomsinvestor Ole Martin Braathen (31) i Fürstveien 91 har sprengt en tunnel gjennom fjellet for å slippe å gå bratte trapper ned til brygga.

30-millionersvillaen i nummer 99 har ligget for salg et par måneder. Det er ikke spesielt lenge, tatt i betraktning det dårlige markedet for luksuseiendommer de siste par åra. Nå er det imidlertid ikke sikkert at selgerne, leder i IT-selskapt Itera Networks, Jon Erik Høgberg og Anette Tandberg, har fått de 30 millionene de ville ha. Mange boliger i denne prisklassen har den siste tiden blitt solgt en del lavere enn prisantydning.

Eneboligen i Fürstveien 99 består av hovedhus og en sidebygning som er oppført i 1992 som separat bygg med tilkobling til hoveddel via kjeller. Primærarealet er på 336 kvadratmeter.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken