Gå til sidens hovedinnhold

Få GP-Jostein som guide

Jostein Pedersen tilbyr deg sine tjenester som guide rundt i London.

(SIDE2:) - Det har bare blitt sånn av seg selv, humrer Jostein Pedersen. På sin hjemmeside tilbyr han seg å guide folk på tur i London. Enten det er fotballturer eller sykepleiere på seminar.

- Det var ikke akkurat planagt. Det var en kompis som foreslo det. Han sa «men folk vet jo ikke at du er villig til å gjøre det» også la jeg det inn på hjemmesiden min, forteller han til Side2.

Den tidligere Grand Prix-kommentatoren legger til at det ikke akkurat er en virksomhet han livnærer seg av.

- Jeg har ikke prisliste, men det er ikke så dyrt. Jeg setter pris etter skjønn. Det er utrolig mange nordmenn som vil ha litt ekstra og jeg har jo bodd her i ti år og fikser ting som vanlige guide-turer ikke omfatter.

Trafikk-kaos på Abbey Road
Pedersen forteller at han i år har hatt cirka en tur i måneden.

- Av en eller annen grunn er det mange rogalendinger. Nå skal jeg ha en gruppe fra fylkesordførerkontoret i Rogaland her. Da skal vi blant annet på Londons beste fish and chips-restaurant og deretter på pub, forteller han.

- Det som er populært uansett om det er sykepleiere eller gutteturer, er Abbey Road Studio. Da drar vi ut der og lager trafikk-kaos i fotgjengeroverganger. Det er et sted som er vanskelig å finne hvis man er i London på egenhånd, humrer han.

- For de fotballgale er det også alltid populært å dra ut til Wembley. Og selv om den ikke er ferdig enda, synes de det er stor stas. Tenk deg en busslast med 40 voksne menn som står og tar bilde av en byggekloss, ler han.

- Besøk St. Pauls Cathedral
Pedersen har etter hvert opparbeidet seg en enorm kjennskap til London og skryter uhemmet av byen. Men det er en ting han vil anbefale alle som reiser til byen;

- Ta en tur i St. Pauls Cathedral. Det er et dramatisk skue. Jeg anbefaler å besøke «The Whispering Gallery» som ligger inne i kuppelen. Legger du hodet inntil veggen og hvisker, kan det etter sigende høres ut på andre siden.

Besøk Josteins Pedersens hjemmeside her

Følg Side2 på mobilen

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag