Gå til sidens hovedinnhold

Få harmoni med farger

Klar for oppussing i høst? Ta en titt her først.

(SIDE2): - Du skal ikke gå inn i et rom og tenke «Gud, for en kul vegg». Du skal sette deg ned i en god stol, for så å legge merke til fargen på veggene. Nå skal det være ton i ton. Glem kontrastveggene som lyste oppe alle rom for en stund tilbake. Det skal være enkelt, mener trendanalytiker og fargesjef i Jotun, Lisbeth Larsen.

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden nå!

- Er den ikke nydelig?
Side2 møter den blide fargesjefen, og hennes fargekonsulent, Nina Klærboe, på deres kontor i Sandefjord. Nærmere 20 journalister, interiørstylister og fotografer er sultne etter de siste trendene innenfor farger i hjemmet. Kontoret er preget av fargesjefen og fargekonsulentens favoritter.

De tar oss med på en liten rundvisning inn i fargenes verden, og trekker spesielt fram ton i ton-fargene.

- Vi elsker fargene sand, sjøgløtt og sjøsmaragd, og de passer så utrolig fint sammen. Se også på den gustavianske blå der, er ikke den nydelig?

Lisbeth peker bort på veggen, og alle sukker seg enig.

På utsiden av kontoret står en liten collage med forskjellige Lady Now-farger.

- Se på denne støvrosa. Er den ikke utrolig fin, dere? smiler hun.

Større lunhet
Da den minimalistiske stilen ble populær mot slutten av 90-tallet skulle alle plutselig male hjemmene sine hvite, og hvitt har det vært siden. Men nå bytter stadig flere ut de hvite veggene med mer farger.

- Hvitt gir ingenting ekstra til rommet, men farger skaper en større lunhet. Ønsker du mer harmoni, anbefaler jeg mer farge på veggene. Jeg har selv byttet fra hvitt til mer varme grå og beige toner, og er veldig fornøyd med det. Farger er viktigere enn vi tror.

Lisbeth er spesielt glad i lyse og lune farger.

- Jeg har en veldig forkjærlighet til beige toner med litt sort i. Krydder og varme toner er flott, men det må ikke være for mørkt. Disse fargene er deilig nå på høsten, og passer perfekt til den populære industrielle stilen.

Trivsel gir mer sexlyst
- Forbrukerne der ute trenger så mye hjelp, og det er derfor viktig for oss at vi kan hjelpe dere. Nå er vi opptatt av å ta tiden tilbake. Trenden er industrielt og rustikt, og trivselsfaktoren er viktig for oss, forteller fargesjefen.

Hun fortsetter ivrig.

-Trivselsbegrepet er i fokus. Fred og trivsel er viktig, også vil vi ha mer lys. Lys gir hjernen næring. Føler vi at vi trives godt i hjemmet vårt, vil det gi mer energi, vi blir gladere og ikke minst sexlysten vår øker. Så det bør vel være grunn nok til å få gutta til å ville male, ler fargesjefen.

Det nye slagordet
Lisbeth mener vi er inne i en tid der vi også er opptatt av tidløse farger.

- Vi har gått fra bruk og kastmetoden til å bli mer opptatt av holdbarhet og vedlikehold. Nå vil vi ha kontroll over forbruket vårt. «Buy less, but buy better» er det nye slagordet. Trender kommer og trenden går, men skjønnhet og tidløshet består. En Arne Jacobsen stol kan sammenlignes med den lille svarte. Det er plagg og et møbel som alltid vil være like aktuelt, mener hun.

Se bildene fra fargekartet til Jotun lenger ned - og la deg inspirere til et «nytt» hjem!

2321

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken