(SIDE2): Både Norge og Skandinavia byr på en rekke musikkfestivaler i sommer.
Her får du oversikt over alle festivalene og de vikstigste headlinerne.
Men er du blant dem som er mer glad i mat enn musikk? Da kan du lese om et knippe av Norges matfestivaler her:
GLADMATFESTIVALEN:
Tid: 26 - 29. juli
Sted: Stavanger
Gladmat skal vise bredden i Matfylket Rogaland fra «Sjø og Jord til Bord».
TRØNDERSK MATFESTIVAL:
Tid: 3.-5.august
Sted: Trondheim
Festivalen startet i sentrum fjor for første gang med mål å profilere trøndersk matmangfold og matkultur i et folkelivsarrangement.
SKALLDYRFESTIVALEN:
Tid: 10-13.august
Sted: Mandal
Festivalen arrangeres midt i Mandal sentrum. Telt blir satt opp og skalldyr står selvfølgelig på menyen. I tillegg byr byen på nattåpne butikker, tivoli og konserter.
TOMATFESTIVALEN:
Tid: 11.-13-august
Sted: Finnøy
Finnøy er den største tomatprodusenten i Norge. Tomatfestivalen er en mat- og landbruksfest. Og som det skrives på hjemmesiden, så har arrangementet «laus snipp».
BØNDER I BYD'N:
Tid: 8-10.september
Sted: Bergen
Bønder fra Hordaland og Sogn og Fjordane presenterer sine produkter og byr på salgsboder og smaksprøver.
DEN NORSKE MATFESTIVALEN I ÅLESUND:
Tid: 3.august- 3.eptember
Sted: Ålesund
Den Norske Matfestivalen i Ålesunds har som mål å fremme produksjon, foredling og konsum av norske råvarer fra jordbruk og fiske. Festivalen byr også på konserter, kulturinnslag og NM-konkurranser.
SMALAHOVESLEPPET:
Tid: 30.september- 2.oktober
Sted: Voss
Festivalen byr på smalahovemiddag, VM i smalahoveeting, brygging og dansemusikk.
RAKFISK FESTIVAL:
Tid: 3.-4.november
Sted: Fagernes
Festivalen skilter blant annet med telt der rakfisk, lapskaus og underholdning står på menyen.
GAMALOSTFESTIVALEN:
Les også:
Flere reisesaker finner du her.
