Gå til sidens hovedinnhold

Få perfekte øyebryn

Stjernestylisten og Top Model-coach Jan Thomas gir deg de heteste tipsene til store og perfekte øyebryn.

(SIDE2): - Trendene varierer ofte, men er det en ting alle er enige i nå, så er det at øyebrynene skal være store og naturlige, forteller stylist og makeup artist Jan Thomas.

Se stjernenes perfekte øyebryn lenger ned

Fra supertynne til store
Jan har stylet stjerner som Madonna og Sharon Stone, og husker godt trenden med tynne bryn på 90-tallet.

- Jeg husker selv at vi nappet av halve brynene til Drew Barrymore og Madonna. I dag velger de fleste store naturlige øyebryn, men det finnes unntak. Se bare på Pamela Anderson. Hun har kun tre øyebrynshår igjen, fortviler Jan.

- Men å tro at du ikke trenger å style brynene, fordi de nå skal være store og mer naturlig, er helt feil. Riktige bryn kan gjøre utseende ditt 5-6 år yngre, mens feil bryn kan plusse på samme antall år, legger han til.

Nøttebrunt og aske
Jan er en trofast bruker av brynskygge, og favoritten er hazel fra Maxfactor.

- Du må legge foundation før du fikser brynet, men pudderet må du spare til etterpå. Foundation gir fuktighet, og med det underlaget vil også brynskyggen sitte bedre. Jeg bruker alltid en askefarge, til og med til rødhårede jenter. Du må ikke bruke varme toner på brynet. En grei regel er at du heller bruker lyse enn mørke farger, sier han.

Er det greit å bruke kaial?

- Det er ikke forbudt å bruke kaial, men brynskygge gir en bedre effekt. Av og til blander jeg også kaial og skygge. Da tar jeg på kaial først, deretter legger jeg brynskyggen, forklarer stylisten.

Finnes det noen fy-fy?

- Sort er aldri lov. Selv ikke Naomi Campbell farger brynene med sort. Også er jeg supervar mot tatovering av bryn. Jeg har fortsatt til overs å se perfekte tatoverte bryn, forteller Jan.

Jan Thomas' guide til napping av bryn:

  • Ikke voks rundt brynene - huden er for skjør. Bruk pinsett.
  • Napp helt ut til halen. Få til en tynn avslutning, men pass på at brynet ikke blir for kort. Her er det mange som gjør feil.
  • Napp/dra med hårveksten.
  • Napp under brynet - det hever brynet opp.
  • Napp også over brynet, dersom du har ujevn linje. Myten med at du ikke skal nappe over brynet, er bare tull.
  • Tre ting du MÅ gjøre før du går ut døren: Fiks bryn, ta på mascara og gloss.

Les mer om skjønnhet her:

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot