Gå til sidens hovedinnhold

Facebook gjør deg syk

Internettstress gjør oss syke, mener svensk stressdoktor.

Hverdagen er hektisk, og de fleste har mer enn nok med å finne tid til å jobbe, vaske, trene, ha sex og holde styr på viktige gjøremål. Nå har hverdagen blitt enda mer stressende, og vi må finne tid til både blogging, surfing på internett og til å oppdatere Facebook.

Nå går den svenske stressdoktoren Tomas Danielsson ifølge Expressen ut og advarer mot internettstress.

Tidkrevende vennejakt
Er du på Facebook kjenner du trolig til det evige maset om å få venner, selge venner, legge til applikasjoner, få enda flere venner og oppdatere alle rundt deg om hva du gjør til en hver tid. Men om du ikke passer deg, kan presset bli for stort og gjøre deg syk.

Denne typen stress er i følge Danielsson veldig vanlig.

- Vi har en sykelig trang til å sammenlikne oss med hverandre. Vi tror alle andre rekker med alt, og når man da ikke orker selv, skaper det en følelse av å ikke strekke til og dårlig selvtillit, sier Danielsson til Expressen.

Råd mot Facebook-syken
Dersom du føler deg forvirret, utilstrekkelig, får spente muskler, søvnproblemer eller føler deg irritert kan det være at du lider av såkalt internettstress. Men det finnes en rekke enkle grep for å få bukt med

- Vi må lære oss at vi ikke kan rekke alt. Husk at hjernen ikke er oppdatert på 12.000 år, sier han til avisen.

Dersom du tror du er i faresonen anbefaler han at du velger dine (nett)venner med omhu og at du må bestemme deg for at en del av den sosiale omgangen må foregå i virkeligheten.

I tillegg foreslår Danielsson en ferie fra både mobiltelefon og internett.

- Gjør noe avslappende i stedet, anbefaler han.