Gå til sidens hovedinnhold

Facebook slettet dette bildet

- Upassende.

For to måneder siden la kona til Marcus Almgren ut et knippe familiebilder på Facebook.

Et par av bildene var av de små barna som plasket nakne i bassenget på en ferietur, samt et bilde av Marcus og datteren ved kjøkkenbordet.

Så kom mailen fra Facebook. Bildene var slettet, fordi det var «upassende innhold».

Har du opplevd noe lignende? Si din mening i kommentarfeltet nederst i saken.

- Jeg synes det er interrestant å se hvor Facebook setter grensene for hva som er upassende. Særlig når det gjelder det av meg og datteren min ved kjøkkenbordet, sier Almgren til Side2.

Etterpå la han ut bildet på Twitter, og responsen fra følgerne har vært god.

Almgren reagerer særlig på det han mener er dobbeltkommunisering fra Facebooks side:

- Det er paradoksalt at Facebook sletter bildet av datteren min og meg som jo er helt uskyldig, mens de stadig vekk har betalte annonser med langt verre innhold, ofte utfordrende bilder av menn og kvinner som reklamerer for kosttilskudd. Russiske datingsider er ok, men ikke et nuss ved kjøkkenbordet, liksom, sier han.

Etter at kona til Marcus hadde lest varselet om at bildet var blitt fjernet, så ble også dette varselet automatisk slettet fra innboksen hennes. Hvorfor, vet han ikke.

Regelen som familien Almgren angivelig hadde brutt, ligger på denne siden men Almgren er ikke enig i at noen av bildene kan karakteriseres som «upassende».

- Det er jo ingen tvil om at man som bruker aksepterer disse betingelsene når man velger å bruke Facebook, men det er jo ikke uintressant at vi velger at amerikansk moralstandard skal implementeres i vår bruk av sociale medier, og det etterlater liten tvil om hvem som eier data som blir lastet opp til Facebook, sier han.

Har du opplevd noe lignende? Si din mening i kommentarfeltet!

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken