Ifølge New York Times har Facebook hatt møter med flere mediehus for å diskutere muligheten til å dele og administrere nyheter direkte med lesere.

Dette vil i så fall bety en fundamental endring i hvordan Facebook-brukere får tilgang til nyheter via det sosiale mediet.

I dag lenkes nyhetsartikler på Facebook til medienes egne nettsteder, og åpnes i en egen fane i nettleseren. Nyhetsartikler tar omkring åtte sekunder å laste inn, noe som i følge Facebook er altfor lang tid, spesielt for mobilbrukere.

Facebook ønsker derfor at nyhetsinnholdet skal bli presentert hos dem, istedenfor at brukerne skal bli videresendt til nyhetsmediets nettside.

Facebook skal allerede i løpet av de neste månedene begynne testingen av det nye konseptet.

Les også:Facebook tillater ammebilder

Har stor makt allerede nå

Det er ingen tvil om at Facebook allerede har mye makt over nyhetsmediene. På mandag sa den populære nyhetssiden Vox at Facebook sto for hele 40 prosent av nettstedets månedlige trafikk til tider.

(Saken fortsetter under bildet)

Med sine 1,4 milliarder brukere er Facebook verdens største sosiale medium, og er en svært viktig kilde til trafikk for tradisjonelle medier som ønsker å nå ut til et bredt publikum.

Facebook kan påvirke hvor mange personer en artikkel når ut til og hvor mange som faktisk kan se et facebookinnlegg. Aktører kan også betale for at Facebook skal la flere lesere skal se et spesifikt innlegg eller artikkel.

Store mediehus kontaktet

Både The Huffington Post, The New York Times, Buzzfeed, National Geographic, Quarz og The Guardian skal være blant mediehusene som er blitt kontaktet av Facebook.

For å gjøre tilbudet mer fristende også for mediene selv, har Facebook tatt opp ulike måter nyhetspublikasjoner kan tjene penger på reklame som dukker opp sammen med nyhetsinnholdet.

Facebook har offisielt sagt at de ønsker å gjøre opplevelsen av å konsumere internettinnhold mer sømløs.

Les også:Dette er forbudt på Facebook

Kan ha positive sider

Det nye forslaget vil øke påvirkningen Facebook allerede har på media ytterligere.

Joshua Benton fra Nieman Journalism Lab, et prosjekt som forsker på hvor nyhetsmediene er på vei i internett-tidsalderen, mener det kan ha sine fordeler å samarbeide.

Han trekker frem fordelene ved at Facebook sitter på store mengder informasjon om brukerne sine, og derfor kan sørge for bedre annonseresultater for mediehusene hvis de velger å samarbeide med dem.