Gå til sidens hovedinnhold

Facebook erstatter julekort

Det tradisjonelle julekortet får sterkere konkurranse.

Det tradisjonelle julekortet har fått en sterk utfordrer. I tillegg til SMS og MMS er Facebook på god vei til å bli det største mediet for julehilsener, viser en undersøkelse fra NetCom.

Undersøkelsen viser at 6 av 10 nordmenn sender julehilsen til familie og venner på SMS og MMS. Blant dem som er på Facebook sier nesten like mange at de vil bruke Facebook til å ønske god jul.

Smartphones får skylden
- Stadig flere bruker mobilen når de skal på Facebook og andre sosiale medier, og at internett er så lett tilgjengelig er nok med på å forklare hvorfor Facebook tar innpå tekstmeldingen. Vi forventer at nordmenn sender rekordmange tekstmeldinger til jul og nyttår i år også, men det blir spennende å se om sosiale medier tar over noe av SMS-trafikken, sier Øyvind Vederhus, kommunikasjonssjef i NetCom.

Flest kvinner
Flere kvinner enn menn sender julehilsen på Facebook. 60 prosent av kvinnene- og 47 prosent av mennene i undersøkelsen, sier de skal ønske god jul på Facebook.

- Det er interessant å følge utviklingen i hvordan vi ønsker hverandre god jul. Først ble det tradisjonelle julekortet utfordret av tekstmeldinger og bildemeldinger, og nå foretrekker mange å ønske god jul på Facebook, sier Vederhus.

Les flere saker på NA24

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken