Det går rykter om at Facebook ikke er like populært som det en gang var. Ekspertene som hevder det bør vel skrive det på tjenesten så de litt over en milliard månedlige brukerne får det med seg.

Uansett hva eksperter måtte si om både ditt og datt så er det en del skikk og bruk-regler som kan være greie å følge, og som en del bør skrive ut og henge opp ved siden av datamaskinen, eller klistre bak på telefonen.

Kall det gjerne de 10 Facebook-budene.

1. Du skal Ikke like dine egne bilder

Merkelig nok skjønner folk at det er en viss sannsynlighet for at du liker et bilde siden du har delt det på Facebook.

2. Du skal ikke tagge venner i dårlige bilder

Noen bilder skal du ikke dele, men andre bilder kan være gode av deg - eller vise en situasjon. Samtidig er det ingen regel som tilsier at du tagge absolutt alle mennesker i ett bilde.

3. Du skal ikke dele kjedebrev

Kjedebrev er kjedebrev, selv om det er statusoppdateringer. Nei, Justin Bieber vil ikke begynne/slutte å synge (velg selv) eller det blir heller ikke fred i verden av at du deler en Facebook-status.

4. Du skal ikke ha den private samtalen med statusoppdateringer

Nå er jeg snart hjemme, koseklumpen...

Jeg elsker deg så mye, du er den eneste for meg...

Nei, glem det. SMS, melding på Facebook, telefonsamtale - alt annet.

5. Du skal ikke ha hemmelige Facebook-oppdateringer

Statusoppdateringer som bare har ett formål - det å få andre til å spørre hva det er du mener - kan du holde deg for god for. For øvrig er en fin måte å unngå slike oppdateringer på å ignorere at kameraten din skriver: "Nå har jeg store nyheter!"

6. Du skal ikke ha et morsomt navn på Facebook

Et lite tips: Potensielle arbeidsgivere, folk som blir kjent med deg eller hører om deg vil søke etter deg på Facebook. Hvis du har gjort om navnet ditt så finner man deg ikke. Ikke gjør det.

7. Du skal ikke oppdatere alle om at du har vasket

Greit, hvis du har en morsom vri på det så er det fin-fint, men at du har vasket, laget mat - eller at ungen din har bæsja er ikke av ekstreminteresse for folk flest. Husk bare: Det betyr ikke at hverdagslige ting ikke kan deles, men å dele hver dag at du har stått opp, drukket kaffe, vært på do, laget middag, vasket opp etc. kan bli litt uinteressant. Eller, vent - hvis du gjør det hver dag kan det kanskje bli morsomt. Prøv.

8. Du skal ikke bruke applikasjoner som viser deg hvem som besøker profilen din

Fordi det er spam, virus, tull, bullshit etc.

9. Du skal like ting du liker

Ser du en morsom oppdatering, et kult bilde eller noe du liker - så lik det. Det er liksom poenget med greia. Da får du mer av det du liker, etter all sannsynlighet.

10. Du skal ikke skrive "hvor er dislike-knappen"

Lik betyr ikke at du nødvendigvis liker det som er delt, men at du liker at det er delt. Skjønner? Hvis du ikke liker det som er delt, for eksempel at du ikke gleder deg til sesong 3 av Game of Throne så kan du skrive det vet du...

PS! Det er en ting du derimot bør gjøre, og det er å like oss på Facebook.

Mer fra Nettavisen: