Ryktene har gått en stund, og nå har Facebook rullet ut sin nye lynmeldingstjeneste som gjør at du kan sende meldinger frem og tilbake til alle dine Facebook-venner på samme måte som du gjør med MSN Messenger.

Bare enda en tjeneste?
«Hvorfor i himmelens navn skulle jeg bry meg? Gmail har hatt en lignende tjeneste, og jeg har aldri brukt den,» tenker du kanskje stille for deg selv. Og det er et godt spørsmål.

Men det klare svaret er vel egentlig som følger: Det er svært få som sitter oppe med sin Gmail-konto hele dagen, mens Facebook er en tjeneste stadig flere er koblet opp på store deler av dagen. Dermed blir tjenesten langt mer nyttig.

Legger seg diskret på plass
Den nye lynmeldingstjenesten legger seg nederst i nettleservinduet ditt som en liten stripe, tilsvarende oppgavelinjen i Windows, og aktive samtaler legger seg der nede på en oversiktlig måte.

Kontaktlisten din består automatisk av alle kontaktene dine på Facebook, og du får opp en liste over alle kontaktene dine som er pålogget til enhver tid.

Du kan også få hele samtalefunksjonen ut i et eget separat vindu om du skulle foretrekke det.

Ikke dropp MSN med en gang
Om dette er noe fullgodt alternativ til Windows Live/MSN Messenger er vel heller tvilsomt, men det er et meget greit lynmeldingsprogram som du kan få frem på alle datamaskiner som du logger deg på.

Det vil nok være spesielt nyttig for alle som sitter på datamaskiner som har sperret for Messenger-tjenester. Facebooks tjeneste er nemlig betydelig raskere og bedre enn MSNs nettleserløsning Webmessenger, som ofte kan være en større frustrasjon enn hjelp.

Savner egne lynmeldingslister
Så gjenstår spørsmålet om du egentlig ønsker å stå tilgjengelig for lynmeldinger med gamle klassekamerater fra ungdomsskolen. Det vi definitivt savner er muligheten for å lage mer selektive lister der du bare kan snakke med dine nærmeste venner. Noen har mange hundre kontakter på Facebook-kontakter, mens MSN har en relativt lav grense på antall kontakter - og det er kanskje ikke alle du har like lyst til å chatte med til daglig.