(YEYE): Mark Zuckerberg grunnla nettfarsotten Facebook sammen med Andrew McCollum og Eduardo Saverin, i februar 2004 under navnet «Thefacebook». Det gjorde han lurt i. Nå troner Zuckerberg på listen over verdens rikeste.

Var ment for studenter
Opprinnelig var nettsamfunnet myntet på studenter ved Harvard University, og skulle fungere som et internt nettverk. Ordet Facebook stammer fra skolekataloger i USA, som deles ut til nye studenter på høyskoler og universiteter.

Verdt 1,5 milliarder dollar
Nå er Facebook estimert til å ha en verdi på 1,5 milliarder dollar, det melder Splash News. Gründerens formue ga ham en plass på Forbes liste over verdens rikeste billionærer, og Zuckerberg ble ranket som nummer 785 på listen.

- Han er den yngste selvlagde milliardæren i historien, skal magasinets sjefredaktør Steve Forbes ha uttalt.

Den samme listen avdekket også at Bill Gates' 13 år som verdens rikeste er over. Grunnleggeren av Microsoft måtte se seg slått av investeringsmogulen Warren Buffett.

Poppins blant nordmenn
Selv om det var registrert Norske brukere før, var det først 26. september 2006 at nettverket ble åpnet for alle med en gyldig e-postadresse. I Norge økte interessen rundt Facebook drastisk i første halvdel av 2007. Rundt årsskiftet var det registrert 3000 norske brukere, i april samme året var tallet steget til et sted mellom 80.000 og 170.000

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

(Kilde: Splash News, Wikipedia)