Gå til sidens hovedinnhold

Vil stenge Facebook og YouTube

Lærerne i Rogaland er luta lei av elever som ser på YouTube-filmer, chatter eller spiller spill. Nå vil de stenge de mest populære tidsfordriverne.

(YEYE): Det er Utdanningsforbundet i Rogaland som krever at fylkeskommunen setter en stopper for elevenes sløsing med tid.

Spiller bort tiden
Bakgrunnen er at mange elever sløser bort arbeidstiden på skolen ved å sitte på nettsteder som YouTube, Facebook, spillnettsteder og MSN. Dette er rogalandslærerne grundig lei av.

Hva synes du om at lærerne vil blokkere tilgangen til YouTube og Facebook? Si din mening i bunn av saken!

- Midt i timen sitter mange og spiller, ser på film eller chatter med hverandre. Ikke bare ødelegger det undervisningen for en selv, men man forstyrrer også andre og det vil vi ha en slutt på, sier lederen for Utdanningsforbundet i Rogaland, Sigrun Haaland.

- Liten kontroll
Hun mener fylkespolitikerne begikk en feil da de i fjor innførte bærbare PC-er som en del av undervisningen på alle videregående skoler, uten å ha gitt lærerne noen opplæring på forhånd.

- Det burde for det første ha blitt utarbeidet retningslinjer for hvordan elevene skal kunne bruke disse maskinene. I tillegg burde lærerne fått opplæring i utstyret, sier Haaland.

Hun etterlyser også sanksjonsmuligheter for lærerne.

- Det må kunne være mulig for lærerne å foreta seg noe, for eksempel å inndra pc-ene eller andre tiltak. Det kan ikke fortsette, slik som det er nå, sier utdanningslederen.

- Politikernes ansvar
Hun mener fylkespolitikerne er handlingslammede når de ikke foretar seg noe.

- Da vi tok dette opp dette problemet med dem, var første reaksjonen at dette var hver enkelt lærer og skoles ansvar. Men nå sier de at dette er noe man skal få gjort noe med i løpet av 1-2 år. Jeg kan ikke fatte og begripe at det skal være nødvendig å ta så lang tid, raser Haaland.

Overvåkningsprogram?
Et av forslagene i debatten er å installere et program på elevenes datamaskiner som overvåker hva elevene foretar seg, men nestleder i fylkeskommunens opplæringsutvalg, Frida Solbakken (Ap), avviser at de vil kjøpe inn et slikt program.

- På forrige møte i utvalget ble det klart at man ikke vil kjøpe inn noen programvare til dette formålet. Elevene eier jo disse maskinene, og det gjør det vanskelig å gå inn på maskinene å installere overvåkningsprogram. Det er jo elevenes eiendom, sier hun.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Hva synes du om at lærerne vil stenge tilgangen til YouTube og Facebook? Si din mening her!

Kommentarer til denne saken