Gå til sidens hovedinnhold

Facebook kan skade helsen

Vær obs på dette når du sitter alene og kikker dine nettvenner i kortene.

(SIDE2): Utpreget bruk av sosiale nettmedier kan ha en rekke helsemessige skader om det er den eneste sosialearena du er på. Nå advarer amerikansk forsker mot å bare ha kontakt med andre mennesker via nettet.

//LES MER OM HELSE HER//

Mannen bak advarslene er doktor Aric Digman, en amerikansk psykolog og biolog som i mange år har jobbet i Storbritannia, skriver Politiken.dk.

Genetiske forandringer
Ifølge Digman kan biologiske og genetiske forandringer inntreffe på lengre sikt om vi bare møter andre mennesker i en virtuell verden. Han mener videre at et virtuelt kontaktmønster kan sette immunforsvaret vårt ut av balanse og gi oss hormonforstyrrelser i kroppen.

Virker mot sin hensikt
På denne måten virker Facebook og andre sosiale nettmedier mot sin hensikt. De er skapt for å føre mennesker tettere sammen, også over landegrensene, men om det går på bekostning av kommunikasjon ansikt til ansikt kan det altså være helseskadelig.

- Hjemmesider beregnet til sosiale nettverk burde berike våre sosiale liv, men vi ser tegn på det motsatte. Det er halen som logrer med hunden. Vi står ikke overfor verktøy som styrker, men verktøy som splitter, sier Sigman ifølge nettstedet.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus