(SIDE2): Tenåringsjenter som tilbringer mye tid på Facebook har større risiko for å utvikle spiseforstyrrelser, advarer forskere.

En studie har vist at jo mer tid unge mennesker bruker på å surfe gjennom sosiale nettverk, desto større sjanse er det for at de blir rammet av bulimi eller anoreksi.

Dårlig selvfølelse
Jentene som deltok i undersøkelsen svarte på spørsmål som omhandlet slanking, bulimi, psykisk tilfredshet og skuffelser. Det ble også spurt om deres tanker om mat, og om deres egen selvfølelse, ifølge Daily Mail.

Resultatene viste at de fleste som tilbringer mye tid på Facebook oftere får bulimi, anoreksi, dårlig selvbilde og et negativt syn på mat - enn de som ikke gjør det.

Det ble funnet en lignende sammenheng med jenter som ser på TV-programmer som «Gossip Girl», eller som følger med på mote og musikk.

Involverte foreldre
Bekymrede foreldre blir nok lettet over å vite at deres involvering kan moderere risikoen.

Jentene fortalte at de ville foretrekke at foreldrene deres vet hva de driver med, og hva de ser på nettet. De vil gjerne diskutere surfingen med sine foreldre.

Likevel vil de ikke at foreldrene deres skal begrense bruken av Facebook, eller forby det.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Grundig undersøkelser av hva som fører til spiseforstyrrelser, viser at diskusjoner med foreldre faktisk har en virkning på hva unge jenter synes om seg selv. Altså et bedre kroppsbilde, sier forskeren.

- Denne studien har vist at det er mulig å unngå oppførsel som fører til negative tanker rundt mat og kroppsbilde.

- Ikke overbevist
Dette sier en representant for Facebook:

- Unge mennesker er omringet av retusjerte modeller i magasiner, og like perfekte filmstjerner. Men Facebook gir mennesker en nær kontakt med sitt støtteapparat, venner og familie. Jeg er ikke overbevist om at Facebook gjør det mer sannsynlig at noen vil utvikle en spiseforstyrrelse.