Gå til sidens hovedinnhold

Rekker hun frem før tunnelen?

Her er noen av verdens råeste vågestykker fanget på film.

Folk er fantastiske. Det er ikke tvil om at vi finner på mye idioti, men folk er også i stand til å presse grenser og gjennomføre ting så spektakulære at bare tanken på å gjøre noe lignende vil gi oss vanlige sofaslitere akutte svettetokter og nervøse sammenbrudd.

Balansekunstner Faith Dickey er en av disse menneskene som gjør ting få normale mennesker engang ville ha kommet på.

I sitt siste halsbrekkende stunt balanserte hun på slak line spent opp mellom to lastebiler som kjørte i full fart mot to tunellåpninger. Ikke bare kunne et fall bety alvorlige skader, kanskje døden, hun måtte nå over til den andre siden før lastebilene nådde tunnelen.

Dersom ikke: Splatt!

Stuntet er et ledd i Volvo Trucks markedsføring av en ny lastebil, men det gjør ikke stuntet mindre spektakulært.

- Stuntet er ekte. Fatih Dickey er blant verdens beste på sitt felt og sjåførene var også profesjonelle, sier Volvo i en kommentar.

Vågestykket ble gjennomført på en stengt motorvei i Kroatia, og sikkerheten var ettercalt å dømme på topp. Men ved første forsøk holdt det på å gå helt galt. To kjøretøy som beveger seg i høy hastighet, gir ikke bare en ustabil line, men genererer så mye motvind at utfordringen ble den tøffeste så langt for balansekunstneren.

Når hun bare var halvveis over linen, oppdager hun at tunnelen er altfor nærme ...

Du kan se hvordan det hele går i videoen nedenfor:

HTML EMBED

Faith Dickey er på langtnær den eneste som lever på kanten av det overlevbare. Nedenfor ser du fire andre stuntmenn som stiller med livet som innsats.

Hoppet uten fallskjerm

Videoen nedenfor er ikke helt fersk, men vågestykket er såpass vanvittig at vi bare må ta det med. Stuntmann og rallysjåføren Travis Pastrana har en rekke høyde- og fartsrekorder på samvittigheten. I september 2007 hoppet han ut fra et fly - uten fallskjerm.

HTML EMBED

Pastrana lever fremdeles og sammen med gjengen i Nitro Circus er han aktuell med en blodfersk DVD. Du kan sjekke traileren her.

HTML EMBED

Lengste frifall

En annen som har lurt døden etter å ha hoppet ut fra et helikopter uten fallskjerm, er vingedraktflygeren Gary Connery. Han har verdensrekorden i verdens lengste frie fall i en vingedrakt. Du kan se hvordan det gikk nedenfor.

HTML EMBED

Heit verdensrekord

En av de bokstavelig talt hotteste vågestykkene som er utført i senere tid, er briten Keith Malcolm som i 2009 holdt ut i 19 sekunder løpende i fyr og flamme. Mannen var beskyttet med varmebestandige klær, men det var likevel så vidt han overlevde. Dessverre har vi ikke video av verdensrekorden, men bildet nedefor er ikke så verst heller.

«The Bullet»

Vi avslutter med den menneskelige kanonkula David «The Bullet» Smith. Videoen nedenfor sier alt.

HTML EMBED
Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken