Fakta om Filip August Bendi
* 34 år gammel og fra Sandnes i Rogaland.
* Begynte i oppvasken på restauranten To Glass i Haugesund, der faren jobbet.
* Gikk kokkelinjen på Hinna videregående skole
* Gikk læretiden på Tango i Stavanger og har jobbet på anerkjente restauranter i København, Stockholm og New York.
* I 2015 begynte han som kjøkkensjef for NB Sørensen Annen Etage i Stavanger.
* Han var med i NM for lærlinger i 2007 og 2008 og har deltatt i Bocuse d’Or som commisen (assisterende kokk) til Gunnar Hvarnes i 2010 og 2011.
* Bendi ble medlem av kokkelandslaget i 2015, deltok i NM i 2018, og var kandidat i årets kokk i 2017 og 2019.
* Ble årets kokk i 2021, som kvalifiserte til Bocuse d'Or Europe i 2022. Det endte med bronsemedalje, og plass i verdensfinalen 2023 i Lyon.
* Filip August Bendi jobber til daglig som kreativ utvikler for Thon Hotels, med base på Hotel Bristol i Oslo.