(SIDE2): De aller fleste av oss har hørt en eller annen myte om sex, og noen myter har vi hørt så mange ganger at man begynner å tro at det er fakta.

Men i mange tilfeller er myter bare akkurat det, bare myter, som ikke har noe hold i vitenskapen.

Her er ti myter som ikke stemmer, ifølge doktor Aaron Carroll og Rachel Vreeman ved Daily Mail.

Store føtter, stor ... ?

Mange tror at man kan finne ut størrelsen på hans manndom ved å se på føttene, nesa eller hendene hans.

Men dette har kun en liten rot i vitenskapen.

Grunnen til at myten oppstod er på grunn av et gen ved navn Hox-genet, som spiller en rolle i utviklingen av tær og fingre, så vel som penis og klitoris. Derfor skulle man kanskje tro at siden det samme genet kontrollerer veksten av fingre, tør og peniser, så vil det få alle kroppsdelene til å vokse seg lange (eller ikke)?

Men faktumet er at det ikke finnes noen harde bevis for at menn som har store føtter, har store peniser. En studie av 63 menn i Canada fant en liten kobling mellom skostørrelse og penis, så vel som mellom penis og høyde. Men her målte de ikke føttene, men stolte kun på skostørrelsen som ble oppgitt.

En annen, større studie som så på lengden av penis i forhold til skostørrelsen til 140 menn, fant imidlertid ingen sammenheng.

Studiene gir altså ingen fasiter, og i tillegg dreier dette seg om relativt små undersøkelser. Derfor er dette en myte du ikke kan stole på.

Sex kan hjelpe deg med å gå ned i vekt

Med mindre du har sex mye lenger og mye mer intenst og virilt enn de fleste andre, så er ikke det å ha sex til særlig stor hjelp. En «vanlig økt» forbrenner ikke mer enn rundt 25-125 kalorier per gang.

Menn tenker på sex hvert syvende sekund

Denne myten angir at menn tenker på sex mer enn 6000 ganger om dagen, eller rundt hver eneste gang de puster inn.

Ikke bare ville man ha blitt helt sprø av å tenke på sex så ofte, men det ville jo også ført til at de ikke klarte å utføre noen andre oppgaver.

Men at menn tenker på sex i større grad enn kvinner, er antydet i en stor studie fra 1994. Mer enn halvparten av de som ble spurt svarte at de tenkte på sex hver dag, eller flere ganger om dager. Mens hos kvinner gjaldt dette bare 18 prosent.

Menn har sin seksuelle «høydare» når de er 18, kvinner når de er 28

Det er sant at menns testosteronnivåer er på topp når de er rundt 18 år, mens kvinners østrogennivåer er på topp når de er i midten av 20-årene. Lave hormonnivåer har blitt assosiert med lav seksuelldrift, og derfor har noen konkludert med at når nivåene er på sitt høyeste, så må en befinne seg på sin seksuelle topp.

Men hva er egentlig en seksuell topp? Om det er antall ganger man har sex som teller mest, så har single menn mest sannsynlig mest sex når de er i 30-årene. Da har de gjennomsnittlig sex fire eller flere ganger i uken. Menn med partnere har mest sex når de er i 40-årene.

Single kvinner og kvinner i forhold har mest sex i slutten av 20-årene. Dette er altså gjennomsnittene, og det viser seg at menn når «toppen sin» senere enn kvinner. Altså, motsatt av hva som er myten.

Seksuell drift avhenger uansett av en rekke andre faktorer, enn kun alder.

Østers er et afrodisiaka

Man har lenge trodd at visse typer mat kan føre til opphisselse. Helt siden den greske kjærlighetsgudinnen Afrodite ble portrettert naken, stående i et østerskjell, har denne myten eksistert.

Men ingen studie har noensinne bevist at østers har en effekt som fremmer opphisselse. Forskere kan heller ikke finne noen spesielle ingredienser i den, som kan kobles til opphisselse. De består stort sett av vann, litt karbohydrater, sink og noen mineraler. Sink er sunt for sæd, men ellers er det ikke stort å hente.

Så hva med sjokolade? Det er ingen tvil om at sjokolade er topp. Den inneholder flavanoider, som tilfører kroppen antioksidanter, som generelt sett er bra. I tillegg kan sjokolade stimulere seratonin, som kan gi bedre humør - og de som er i godt humør, har kanskje lyst på mer sex.

Likevel er det ingen vitenskapelige bevis som tilsier at en viss type mat kan føre til mer sexlyst.

Sex er ikke bra, om du har et svakt hjerte


Alle har hørt skrekkhistorier om folk som har fått hjerteinfarkt mens de har hatt sex, og de som har hjerteproblemer kan derfor bli redd for å ha sex.

Men sjansen for å få et hjerteinfarkt mens du har sex er veldig liten.

For en mann som ikke har diabetes, og som ikke røyker, er sjansen en til en million. Og selv om de som har hatt et hjerteinfarkt må utvise litt forsiktighet når de skal tilbake til sine vanlige sexaktiviteter, så trenger de ikke være redde for å ha sex.

P-pillen gjør deg feit

Nesten alle typer medisiner har bivirkninger. Men at p-pillen gir vektøkning skjer veldig sjeldent. I alle fall nå til dags.

Da den først ble utviklet inneholdt pillen svært høye nivåer av østrogen og pregestin, som kan ha ført til vektøkning, men i dag inneholder de mindre hormoner, og to nye, store studier gant ingen bevis på vektøkning.

Det er dumt å ha sex før trening

Mange idrettsutøvere har blitt fortalt at de ikke burde ha sex natten før en stor kamp eller turnering, fordi dette vil føre til nedsatt styrke og konsentrasjon, eller en mangel på testosteron.

Men det som skjer med kroppen etter sex viser at det faktisk er en fordel om man har sex kvelden før, og at det kan føre til bedre ytelsesevne. En studie viser at menn som hadde hatt sex kvelden før hadde høyere testosteronnivåer dagen etter, enn de som ikke hadde det. I tillegg hadde økten ingen effekt på styrke, konsentrasjons- eller reaksjonsevne.