Gå til sidens hovedinnhold

10 garanterte ice-breakers

Unyttige fakta kan brukes til en eneste ting: Å briljere i festlige lag. Her er 10 garanterte icebreakers.

Hjernen er en merkelig krabat. Den klarer glatt å glemme bryllupsdager, rutetider, passordet til det trådløse nettverket og en ting til, men det har vi glemt.

Men gi den en eller annen uvesentlig opplysning, søkt sammenlikning, eller faktakunnskap som ikke kan brukes til annet enn å få pleierne til å stramme spennene bak på «helsetrøya», så kan du være sikker på at det sitter som punktsveiset til evig tid.

Og det er jo ikke så rart. For når stemningen stiger og replikkene sitter løst, kommer du ikke langt med den store multiplikasjonstabellen eller ditt inngående kjennskap til tse-tsefluenes paringsritualer. Da må du kline til med en ordentlig hakeslipper. Og disse isbryterne vil hjelpe deg. For ikke nok med at de er helt fantastiske. De er også helt sanne!

  • Du vet den teknologien som sendte mennesket til månen for kun 40 år siden? GPS-en i bilen din er mer avansert enn det. (Hadde vært kult å ha en GPS i Apollo. «Next asteroid, turn left!»)
  • Fugler er dinosaurer. Hva det betyr i praksis, er at du spiser dinosauregg til søndagsfrokosten. Statuene i din nærmeste park er dekket av et tynt lag dinosaurbæsj. Det klekkes ut dinosaurer i hagen din. (Så en hvilken som helst park er i praksis Jurassic Park)
  • Omkretsen av en boks Pringles (den høye typen) er større enn høyden av boksen. (Og Pringles er ikke potetgull. Det er stekt og presset potetstappe)
  • Hummere har evig liv! Jepp. Dersom en hummer ikke blir fanget eller utsatt for ett eller annet som kan anses for usunt for hummere, viser de ingen tegn på aldring. (Så etter at menneskeheten har dødd ut, vil kloden sannsynligvis oversvømmes av hummer. Mmmm)
  • 111,111,111² = 12,345,678,987,654,321. (Dette er kanskje ikke den faktasnutten man begynner samtalen med)
  • Du har 250.000 svettekjertler. I hver av føttene dine. Du er også i stand til å svette overalt på utsiden av kroppen din. Bortsett fra øyeeplene. (Kanskje også en man sparer til nachspielet)
  • Hvalrossmelk består av 30 prosent fett. Kun 5 prosent mindre fett enn ekte majones. (Kanskje noe å prøve på salamien?)
  • Den samlede vekten av maur på kloden er større enn den samlede vekten av mennesker. (Selv om amerikanerne tydeligvis forsøker å forandre på det...)
  • Tiden det tok fra mennesket lettet fra bakken for første gang med en farkost tyngre enn luft (1903) til vi faktisk LANDET PÅ MÅNEN (1969) er 66 år. Mindre enn en mannsalder. (Det vil si at mange mennesker faktisk var vitne til begge deler. Fra «Pfff, den greia der kommer aldri til å lette» til «Dæng! Det er folk der oppe, gett!»)
  • Det er ti ganger flere bakterieceller enn menneskeceller i kroppen din. (Så neste gang du har blitt tatt på fersken i gjøre noe, kan du med rette si at det ikke var deg)

Dermed vet du hva du skal snakke om neste gang samtalen går litt trått. Vel bekomme!

Disse faktaopplysningene er levert av de lyse hodene i Pondus.no. Mer moro:

Reklame

Ekspertene tror på rentehopp – slik beholder du lav boligrente

Kommentarer til denne saken