Gå til sidens hovedinnhold

Låner gratis i DnB

Ingen kunder har like gode vilkår som Faktor Eiendom.

DnB Nor har over lengre tid indirekte lånefinansiert en aksjepost i selskapet Faktor Eiendom. Aksjeposten eies av de ansatte i selskapet.

Selskapet, gjennom de ansatte, betaler verken renter eller avdrag på lånet, skriver Dagens Næringsliv.

- Avtalen med DnB Nor kan oppleves gunstig, men den er en del av en helhet. Låneavtalen sier jo noe om hva som skjer hvis kursen på Faktor-aksjene går oppover. Der er det gjort en avtale med banken som jeg ikke ønsker å gå i detalj på, sier styreleder Rune Kilebu i Faktor Invest til avisen.

DnB Nor reddet det børsnoterte eiendomsselskapet Faktor Eiendom fra konkurs tidligere i år ved å godta at lån ble omgjort til aksjer. I denne prosessen ble banken til største eier i selskapet og eier nesten 31 prosent av aksjene. Panten på lånet er aksjene som per i dag har en verdi på 26,5millioner.

Faktor Eiendom har de siste to årene slitt med sviktende salg og høy gjeld. I januar 2010 hadde selskapet nesten 2 milliarder i gjeld. Selskapets største kreditorer er DnB Nor og Nordea, som til sammen hadde 1,3 milliarder utestående hos Faktor Eiendom.

Faktor Eiendom har i skrivende stund en negativ egenkapital på 127 millioner kroner.

Og som om ikke det var nok, så har aksjekursen siden april sunket som en stein. Aksjen har svekket seg med nesten 40 prosent, noe som gir DnB Nor et urealisert tap på 129 millioner kroner.

Les flere saker på NA24

Kommentarer til denne saken