Gå til sidens hovedinnhold

Hvem er egentlig Pharrell?

Se kommunistiske maskemetaforer fra rocka gjøglere.

(SIDE2): Noen musikkvideoer er bare tull, mens andre er pretensiøse verdensproblemsløsere.

Wrestling-metaforer
Fall Out Boys nyeste er muligens en slags mellomting. Moralen i videoen til deres nye singel «I Don't Care» er iallefall at alle kjendiser egentlig kun er som fribrytere. Snille eller slemme.

- Noen av dere er Hulk Hogan, og noen av dere er The Undertaker, og det er «awesome», sier bandets Pete Wentz til MTV, og referer da til en helt og en skurk.

Kommunistiske aspekter
Wentz, som selv er programleder på kanalens interaktive show FNMTV, legger til at det Alan Ferguson-regisserte musikklippet også har «kommunistiske aspekter» inspirert av Mao. Og wrestling-entrepenøren Vince McMahon.

Noen ser sannsynligvis videoen på en mindre dyp måte. Bandet må bevise overfor det tidligere Guns N'Roses-medlemmet Gilby Clarke at de er ekte rockere ved å gjøre en rekke bad ass-ting, som å blotte seg for fremmede på gaten, tafse damer på rumpa, plage gamle og knuse isen til småbarn.

Pharrell dukker opp
På slutten viser det seg at folk egentlig ikke er personene de utgir seg for å være. For eksempel er bandets frontfigur Pharrell Williams, mens Guns-mannen er visepresidentkandidaten Sarah Palin.

VIDEO: SE FALL OUT BOYS SNODIGE SAMFUNNSKRITIKK

På lenken overfor kan du også se deres forholdsvis frie tolkning av Michael Jacksons klassiker «Beat It».

Bandets femte album, «Folie à Deux», skal etter planen i salg 3. november.


Side2 vil bli bedre - bli med på vår leserundersøkelse her

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken