Gå til sidens hovedinnhold

Fall på børsen

Oslo Børs faller etter en god start.

Dramatisk fall i bruttonasjonalproduktet i Europa og en fallende oljepris er med på senke Oslo Børs.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Etter en god start på dagen faller nå Oslo Børs. Hovedindeksen blir sendt ned 0,28 prosent til 272,90 poeng.

Mediekonsernet Schibsted har lagt frem sine tall for første kvartal, og leverer dårligere enn markedet hadde ventet. I tillegg er de på jakt etter 1,3 milliarder kroner i frisk kapital. Aksjekursen i Schibsted faller hele 6,98 prosent til 60 kroner på Oslo Børs.

Les mer: Forlater kjempen i dårlig forfatning og Nettet svikter for Schibsted

Aksjekursen i Storebrand blir sendt ned 5,23 prosent til 24,45 kroner. Restene etter den fallerte islandske banken Kaupthing har solgt en post på 4,5 prosent av aksjene i Storebrand. Prisen havnet på 24,50 kroner.

Kutter StatoilHydro
I oljemarkedet har fokuset blitt flyttet over til julikontraktene når det gjelder nordsjøolje. Disse kontraktene blir omsatt for 57,60 dollar per fat ved råvarebørsen i London.

Oljekjempen StatoilHydro blir sendt ned 1,06 prosent til 131,40 kroner. Den britiske storbanken HSBC har ifølge Dow Jones Newswire redusert anbefalingen til nøytral fra overvekt.

Seismikkselskapet Scan Geophysical blir løftet 14,58 prosent til 0,55 kroner. Selskapet kan vise til en solid resultatforbedring i første kvartal, men er veldig usikker på den videre utviklingen. Kontraktene de har for fartøyene løper ut i andre kvartal og de venter at ratene vil ligge langt lavere nå enn tidligere.

Bredt fall i Europa
Den økonomiske aktiviteten i euro-området faller langt mer enn forventet. I første kvartal falt bruttonasjonalproduktet med 2,5 prosent og følger den elendige utvikling fra fjerde kvartal i fjor da økonomien sank 1,6 prosent. Økonomene ventet ifølge Bloomberg at BNP ville falle med 2 prosent.

I Frankfurt faller den tyske indeksen DAX 0,55 prosent, mens den britiske FTSE 100-indeksen i London sendes ned 0, 1 prosent. I Paris blir CAC 40 løftet 0,20 prosent. I Norden blir børsen i Stockhokm senket 0,40 prosent, mens det er langt bedre fart i København og Helsingfors hvor børsene stiger henholdsvis 1,45 og 1 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

De amerikanske børsene går også mot en klar nedgang. Det indikerer handelen med futurene. Det er duket for en strøm av makronyheter. Konsumprisindeksen for april kommer sammen med en aktivitetsmåling fra den amerikanske sentralbankens lokalkontor i New York. Senere er det også duket for industriproduksjon og sentimentmåling blant forbrukerne.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken