Gå til sidens hovedinnhold

Fallet bremset opp

Oljeprisen og Oslo Børs stiger etter dype fall.

Oslo Børs stiger etter seks dager med sammenhengende nedtur. De siste ukene har vært dramatiske for investorene, og så langt i september har børsen falt 28 prosent. Tidligere i dag så det langt verre ut.

NA24 - din næringslivsavis

Aksjekursene raste videre tirsdag morgen etter at kolossalt stup på de amerikanske børsene. Det tok likevel ikke lang tid før situasjonen bedre seg. Rett etter lunsj stiger hovedindeksen 1,59 prosent til 306,64 poeng.

Les mer: Nå stiger børsen og Verste dag på 17 år

Blandet i Europa
Det voldsomme fallet ved børsene i resten av Europa har også stagnert, selv om utviklingen er noe mer blandet. Blant annet faller den tyske DAX-indeksen like over 1 prosent, mens FTSE 100 i London er opp nær 0,5 prosent. I Paris stiger CAC 40-indeksen 0,1 prosent. Børsene i Belgia og Nederland viser langt bedre tendenser tirsdag og løftes 2,1 og 1,6 prosent.

Ved de italienske og spanske børsene i henholdsvis Milano og Madrid faller børsene 0,6 og 1,3 prosent.

Svenskene og danskene må se at børsene i Stockholm og København faller 0,3 prosent, mens Helsingfors-børsen i Finland stiger 1,1 prosent.

I fraværet av negative nyheter tar investorene seg anledning til å ta en pust i pakken. Nå venter finansmarkedene på at politikerne i USA kan bli enige om krisepakken. Det var ventet at Kongressen ville stemme for planen verdt 700 milliarder dollar mandag kveld, men presidentens pakke ble stemt ned av hans egne.

Les mer: Nei til krisepakken

Oljen opp
Det er ikke bare på børsene at stemningen har snudd. I råvaremarkedet har oljekontraktene blitt sendt opp 2,23 prosent til 95,98 dollar per fat. Tidligere tirsdag lå kontraktene på 91,1 dollar.

StatoilHydro løftes 0,92 prosent til 131,80 kroner etter at oljeprisen har snudd.

Det er likevel langt bedre fart i Norsk Hydro og Yara. Begge selskapene stiger over 7 prosent tirsdag ettermiddag etter å ha falt stygt de siste dagene. REC blir løftet 3,2 prosent, mens Aker Solutions klatrer 2,81 prosent til 91,70 kroner.

Telenor, Orkla og Frontline er blant få tungvektere som faller. Likevel er fallet på under 1 prosent.

Ikke alle tror at børsoppturen vil vedvare. Investor Svein Haga mener situasjonen i verdens økonomien er så dårlig at aksjemarkedet skal ned.

Les mer: - Børsen skal videre ned

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken