Gå til sidens hovedinnhold

Fallhøyden ble for stor

Investorene turte ikke sende børsen til ny rekord. I stedet ledet USA fallet.

Fra håp om ny rekordnotering på morgenen tirsdag, kan veien ned ha syntes lang for mange investorer.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen ender ned 0,63 prosent til 512,78 poeng. En dårlig åpning på Wall Street gjør at mange investorer tenker nøye over fallhøyden. Indeksene i USA åpner alle med et fall på mellom 0,4 og 0,6 prosent.

Resultatsesongen er i full gang. Itera Consulting og Fred. Olsen Production har kommet med tall.

Itera fortsetter den gode utviklingen, og viste til en organisk vekst på 26 prosent i andre kvartal. Likevel er markedet noe skuffet over marginene, og IT-selskapet sendes ned 1,79 prosent til 6,58 kroner.

Fred Olsen Production meldte om dårligere resultat, grunnet færre kontrakter. Aksjeeierne er ikke nådige, og sender selskapet ned 5,45 prosent til 26 kroner. Dermed ender aksjen på tredjeplass på taperlisten, men volumet er svært lite.

Oljen fortsetter å være sterk, og ser ut til å ha etablert seg over 75 dollar fatet. Nordsjøolje med augustlevering har en beskjeden oppgang på 0,07 prosent til 75,83 dollar, men det er ikke nok til å løfte børsen.

Statoil noterer et tap på 0,53 prosent til 186,5 kroner. Norsk Hydro er hakket verre med en nedgang på 0,64 prosent til 234,5 kroner.

Dagens børsvinner er det lille danske bioteknologiselskapet MediCult. Aksjen stiger 8,37 prosent til 22 kroner, etter å ha meldt om gjennombrudd innen stamcelledyrking., samtidig som Orkla kjøper seg over flaggegrensen på 10 prosent.

Verre gikk det med et annet helseforetak, Nutri Pharma. Det kan se ut til at rekylen er over for denne gang. Aksjen er øverst på taperlisten med et fall på 6,23 prosent til 1,2 kroner.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren