Gå til sidens hovedinnhold

Anmeldelse: «Fallout New Vegas»

Fallout: New Vegas er her. Ingen nyheter er gode nyheter.

Som anmelder av spill siden godt inne i forrige århundre så er det en ting som er mer irriterende enn noe annet: De som forandrer noe bare for å forandre noe. Som oftest går det galt, noen ganger blir det strålende og andre ganger er det helt greit.

Fallout-gjengen har valgt å gi ut Fallout 3 på nytt med en ny historie. Ok, på boksen og i presseskriv vil man sikkert fokusere på de få nyhetene som finnes. Du kan plukke planter for å lage egne kjemikalier, du kan gi partnere ordre og stats-systemet har fått en liten forandring med magasiner som kan gi deg en liten boost i ny og ne. Ingen revolusjon, akkurat.

Alt det er egentlig gode nyheter for alle som elsket Fallout 3, men for de som fokuserte på de tekniske problemene og de lange lastetidene så er de fortsatt her. Det er fortsatt store tekniske problemer med Fallout, og det er egentlig ganske irriterende at de ikke har gjort noe med dem for denne nyversjonen.

Ny historie

Den store nyheten ligger egentlig i hvordan historien er bygget opp. Istedenfor å følge en person fra fødsel og ut i verdenen starter du her som voksen. Problemene, eller utfordringene, er også voksne. Du vil møte to store fraksjoner du kan irritere eller glede, og mange små grupperinger du kan irritere vettet av. Det fører med seg en haug med problemer uansett hva du gjør, her kan du rett og slett ikke leke Sveits.

I tillegg har man gjort gode ting med navigasjonen og hvor åpent det hele er. Der Fallout 3 hadde en slags jukse-åpenverden er verdenen i Fallout: New Vegas faktisk helt åpen. Her må du ikke plutselig ned i en undergrunn fordi man ikke har tegnet opp hele byen. Du kan gå hvor du vil, og møte de problemene du selv ønsker.

En vakker skorpion

Området du beveger deg (ingen overraskelse at det er ørkenen rundt Vegas, vel?) er veldig forskjellig fra Fallout 3. De grafiske elementene ligner, men her er det mer natur og – vel – fredelig. Faktisk er effekten av å plutselig å ha en haug med muterte dyr over deg mye større her enn det var i Fallout 3. En vakker utsikt blir fort ødelagt av en gigantisk skorpion, merkelig nok.

Folkene du møter i spillet er også interessante og har mer dybde enn i Fallout 3. Alt i alt er historien og området mer interessant.

Har du ikke vært borte i Fallout-serien før (eller først og fremst Fallout 3) vil du raskt kunne ta opp skyteren og komme deg gjennom det som er et skytespill, litt forkledd som et rollespill.

Samme som før, men greit nok det

Grafikkmotoren er den samme som i Fallout 3 (og Oblivion), så det er ikke noe mesterverk i det henseende – men det fungerer meget godt. Lydmessig er derimot spillet bedre, og kanskje spesielt skuespillerstemmene som er brukt.

Alt i alt er Fallout: New Vegas oppsummert Fallout 3 på stereoider et nytt sted i et post-apokalyptisk USA med en bedre historie enn i originalen, men med de samme tekniske problemene (og noen nye). Du vet nok selv om du vil ha det eller ei.

PS! Her finner du vår anmeldelse av Fallout 3.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken