(SIDE2:) Svært gode kritikker og mye forhåndsbuzz gjorde at «Falne engler» gikk rett til topps på kinobesøket i helgen. Med førpremieren kom besøket opp i 30.987 denne første helgen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Doblet besøket
Det er over 50 prosent bedre enn da første kinofilm «Bitre blomster» hadde premiere.

- Vi er veldig fornøyd, sier leder av kinoavdelingen, Åge Hoffart, til Side2. Som på «Lange flate ballær» ser SFNorge at Veum har like sterkt fotfeste i Bergen som kællene har i Fredrikstad.

- Men Varg Veum har godt besøk over hele landet., sier han

LES SIDE2s anmeldelse

Varg Veum på engleskole

De tre Varg Veum-filmene («Bitre blomster», «Tornerose» og «Din til døden») som nå er ute på DVD har solgt 170.000 eksemplarer.

- Det store salget på DVD er en del av at serien i utgangspunktet ble gjort kjent på kino, sa SFNorges direktør Guttom Petterson til Side2 under presentasjonen av «Falne engler». Salget tilsvarer 64 millioner kroner.

LES MER:Veums fulltreffer på DVD

Tysk suksess
Varg Veum-serien er i hovedsak laget med støtte fra Norsk filmfond, private investorer, tysk TV ARD og norske TV 2. Tysk TV har kjøpt rettighetene til å vise filmene som krimserier.

I påsken ble også Veum-filmene vist på tysk TV. De samlet over seks millioner seere, noe som var 13 prosent av TV-seerne på det tidspunktet.

SE BILDENE FRA PREMIERE:

- Jævla bra film

- Det er et veldig høyt tall for å være Tyskland, sier Åge Hoffart.

SFNorge har uttrykt ønske om å produsere seks nye Varg Veum-filmer, men de ville se mottakelsen av «Falne engler» først. De har heller ikke skrevet kontrakt med Trond Espen Seim ennå.

- Det gjenstår en del på finansieringssiden, men min personlige mening etter helgens tall er at her er det bare å kjøre på, sier Hoffart til Side2.

SE VIDEO AV FALNE ENGLER

219150