Gå til sidens hovedinnhold

Familien ute av DNO

Det ser ut til at hovedaksjonær Berge Gerdt Larsens nærmeste familie har fortsatt å tømme seg for DNO-aksjer. Søsknenes og farens selskaper er nå ut av listen over de 20 største aksjonærene

Det viser en sammenligning av aksjonærlister i DNO som iMarkedet har gjort.Selskapene i konsernet Bernhard Larsen Holding AS (BLH), som kontrolleres av søsknene og faren til DNOs hovedaksjonær i styreformann Berge Gerdt Larsens, har fortsatt å kvitte seg med aksjer i oljeselskapet siden de deltok i en emisjon i august i fjor.BLH-systemet økte gjennom datterselskapene BL Trading & Services AS og BUS AS sitt eierskap med 660.000 aksjer i fjor sommer i forbindelse med emisjonen og kjøp av aksjer i markedet.I vinter viste imidlertid aksjonærutskrifter at styreformannens nærmeste familie hadde begynt å selge seg ned, og nå ser det ut til at de er ute av selskapet. Dette er noe overraskende i lys av Berge Gerdt Larsens bestrebelser på å kontrollere selskapet og styret. Les:

Aksjonærkamp i DNO

BLH-selskapene eide etter emisjonen i august i fjor omkring 4,2 prosent av aksjene i DNO, og sammen med Gerdt Larsen eide Larsen-familien 21,5 prosent av aksjene. Etter salg i vinter falt BLH-systemets eierandel til 1,8 prosent, og nå viser en fersk aksjonær utskrift at både BL Trading & Services og BUS AS er ut av listen over de 20 største aksjonærene. Les:

Larsen-familien ned i DNO

Berge Gerdt Larsen sitter på sin side med 17,3 prosent av aksjene.Det skal i slutten av juni gjennomføres en generalforsamling i oljeselskapet, og det er ventet klare utfordringer til Gerdt Larsens sterke kontroll over selskapet og styret.Ny på aksjonærlisten er kaffeimperiet B. Friele & Sønner AS, kontrollert av ordførerkandidat Herman Friele jr med 350.000 aksjer. Han er forøvrig personlig 19. største aksjonær med 380.000 aksjer i DNO.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar