Gå til sidens hovedinnhold

Familien Willumsen hentet Eugenia inn i varmen

Torsdag var situasjonen til hjemløse Eugenia William (42) dyster. Mandag feiret hun bursdag i sitt nye hjem.

I en varm og koselig stue på Langnes synges det «Gratulerer med dagen». Kaffe, snitter og bløtkake nytes, og gaver overrekkes. Eugenia fylte 42 år på mandag, og hun slapp å feire bursdagen på gata, skriver Nordlys.

BAKGRUNN:- Jeg er klar over at jeg kan dø, men jeg har ikke noe håp lenger

Byavisa Tromsø skrev forrige uke om hjemløse Eugenia som har bodd fem måneder i rådhusparken i Tromsø sentrum. Frosten meldte sin ankomst i oktober og den polske kvinnen fryktet hun ville dø i løpet av den lange og kalde vinteren.

Hentet henne i byen
Over 35.000 mennesker har til nå lest historien på nordlys.no, og det tok ikke lang tid før familien Willumsen bestemte seg for å gjøre noe med situasjonen til Eugenia.

- Det var det mest naturlige i verden for meg. Jeg leste om historien hennes på Facebook, tok det opp med barna og så dro vi og hentet henne samme kveld, sier Janne Willumsen.

Det var Cathrine og Ida som tok bilen og lette etter den hjemløse kvinnen.

Til slutt traff de på henne og fikk etter hvert overbevist en beskjeden Eugenia om å bli med dem.

Innkvartert
- Jeg takket først nei, fordi jeg ikke vil forstyrre privatlivet til noen, men de ga seg ikke. Så da takket jeg ja til middag, sier hun lettet og glad.

Nå har hun fått eget rom, seng, datamaskin, telefon og det samles det inn reisepenger på facebookgruppen «Eugenias sak» slik at hun kan besøke familien i Polen og barna i Fredrikstad.

- Nå sover jeg trygt og godt. Jeg er fast bestemt på at gatelivet er over, og jeg skal aldri dit igjen. Dette er en ny start, slår hun fast.

Fått behandling
Hun har for det meste holdt seg inne og slappet av, men i dagene etter redningsaksjonen har flere hjulpet henne. Blant annet har ekteeparet Ivar og Marit Strømme sørget for klær og tannbehandling.

- Jeg gleder meg veldig til å reise hjem til Polen og besøke foreldrene og søskene mine. Jeg fikk skypet med moren min som jeg kun har sett en gang på 13 år. Da gråt jeg av glede, forteller Eugenia.

Første bursdag
Nå har de lagt opp en plan sammen for tiden fremover.

- Jeg har allerede pratet med NAV-direktør Ivar Sæther, og vi skal bli med henne dit. Ordfører Jens Johan Hjort har også forsikret oss om at han skal hjelpe til om det er noen problemer, forteller Janne.

Eugenia sitter godt plantet i sofaen og skjærer det første stykket av bursdagkaken. Hun er tydelig lettet over å være inne varmen igjen.

Får bli lenge
- Jeg hadde ikke klart en dag til ute på gata. Dette er min første bursdagsfeiring på 13 år, og jeg vil gjerne takke familien for at de inviterte meg inn. Det betyr mye for meg, sier hun og smiler.

- Jeg ble veldig glad da jeg hørte at hun ble med jentene tilbake til oss. Hun flytter ikke her i fra før hun har eget sted å bo, sier Janne Willumsen.

Les flere saker i Nordlys

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken