Det forteller 19 år gamle Eirik Johansen fra Fredvang etter at han søndag ettermiddag fikk en kveite på 122 kilo, skriver Lofotposten.

Han og resten av familien prøvde prøve fiskelykken rett utenfor Fredvang i Lofoten og lykke ble det.

Latteren stilnet

- Det var rundt 10 meter dypt der vi fisket og jeg hadde fisket i fem minutter da det nappet. Først trodde jeg at det var fast i bunnen for det rørte seg ikke i det hele tatt. Plutselig begynte et råkjør så kraftig at jeg trodde at det var selveste «Loch Ness monsteret» som hadde bitt på jiggen, sier storfiskeren.

Fisken dro nylonen ut av juksahjulet i en rasende fart, men etter hvert så roet fisken seg og Eirik klarte å få den opp mot båten.

- Pappa slo fast at det måtte være en sværing, men plutselig kom det opp en masse tang, og da begynte mamma og søsteren min å le. Jeg dro bare videre og da den store kveitskolten slo gjennom havoverflata stilnet latteren, sier Eirik.

LES OGSÅ: Gøte Nilsen fra Tromsø ble engstelig da kveita dro båten rundt i sirkler

Kaotiske tilstander

Han prøvde å få satt en krok fast i kveita.

- Jeg var så nervøs at jeg fikk den bare fast i leppa, med den slet seg løs og stakk ned i dypet igjen. Jeg trodde vi kom til å miste den. Det var kaotiske tilstander om bord og bedre ble det ikke da hunden vaset seg inn i nylonen. Til slutt klarte vi å få kontroll på kveita og fikk den til båten der fikk vi storkroken i henne. Vi fikk tau gjennom gjellene og slepte den digre fisken til land. Kveita var større enn meg, og det var en enorm opplevelse å få et sånt monster av en fisk, forteller storfiskeren som fikk rundt 3000 kroner for kveita.

Les også: Lurer på hva "haill" er, får du svaret i denne videoen!

Røper ikke haillet

- Det må vel godt kveithaill til for å få ei så stor kveite?

- Det får bli en hemmelighet mellom meg og kjæresten min, avslutter 19-åringen som nå kan kalles seg storfisker.

Les flere nyheter fra Lofotposten her.