Gå til sidens hovedinnhold

Får Autopass-regning for utlendinger

Autopass-systemet klarer ikke skille mellom norske og utenlandske bilskilt. Norske bileiere får derfor regningen for flere polske bilisters bompassering.

Utenlandske biler kjører gratis gjennom bompengeringen, og slipper derfor å ha Autopass-brikke. Dette har ført til problemer for flere norske bilister.

Årsaken er at datamaskinene som sjekker skiltene på biler som passerer, ikke klarer å se forskjell på norske, danske og polske bilskilt. Flere bileiere i Bergensområdet har derfor fått regning for bompengepasseringer de ikke har gjort, melder NRK Hordaland.

Når en bil uten Autopass-brikke passerer gjennom bomringen, tas et bilde som så behandles av en datamaskin. Hvis registreringsnummeret finnes i det norske registeret, blir det sendt ut regning. Men når datamaskinen ikke klarer å skille polske og danske skilt fra norske, ender regningen hos feil bileier.

Ifølge NRK har rundt ti bergenske bilister til nå selv oppdaget at de betaler for mye. Tekniske sjef i Bro- og tunnelselskapet, Trond Juvik, sier det er svært vanskelig å løse disse problemene. Bilister som oppdager feil, blir derfor passert på en observasjonsliste, der passeringene deres gjennomgåes manuelt.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto