Gå til sidens hovedinnhold

Får beholde eiendelene

Terra-kommunene tapte slaget om meglernes private verdier.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

- Vi vant. Mine klienter er veldig glade og lettet, sier advokat Bjørn Stordrange til NA24. Han representerer både eks-Terra-meglerne Anders Opstad og Harald Norberg.

NA24 - din næringslivsavis

Advokaten har nettopp mottatt kjennelsen fra Oslo Byfogdembete. Han forteller at kommunene er dømt til å betale alle saksomkostininger i saken. I tillegg er dommen fra Tønsberg tingrett mot Opstad opphevet.

Kraftkommunene som ville ha kloa i Anders Opstad og Harald Norbergs private eiendeler og formuer, går dermed på en ny smell i Terra-saken.

Saken var oppe i Oslo byfogdembete rett før jul, og der fikk de to meglerne og tilhørende vitner forklare seg om skandaleproduktene de to solgte til de fire nordlandskommunene.

Til gjennomlesing
Kommunene hadde tidligere fått medhold i arrestbegjæringen mot Opstad i Tønsberg tingrett, men her fikk ikke Opstad lov til å uttale seg. Saken ble derfor videresendt Oslo for ny behandling samtidig med saken mot Norberg.

Dommer i saken i Oslo, Stein Eikvåg, ville det altså annerledes.

Tapene for Hemnes, Rana, Hattfjelldal og Narvik har foreløpig beløpet seg til 380 millioner kroner, etter at skandaleproduktene tilslutt ble tvangssolgt etter Terra-konkursen.

Hus og biler
Blant det kommunene ville ha i arrest for å få dekket tapene, var flere biler, meglernes hus og deres private konti. Også meglernes firma Opstad Invest og Norberg invest, var interessante for kommunene. Dersom noens eiendeler blir tatt i arrest, får man kun midler til å dekke de mest nødvendige kostnadene til livsoppholdet. Nå får meglerne beholde alt.

Les mer om det meglerne fikk beholde: Dette ryker i arresten

Meglernes advokat, Bjørn Stodrange, trodde på forhånd at saken i Oslo ville få et annet utfall enn den gjorde i Tønsberg.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping