Gå til sidens hovedinnhold

Får fyken etter ny Aker Floating-smell

Toppsjefen i Aker Floating Production må gå etter nye kostnadsoverskridelser.

Konsernsjef Svein Olsen i Aker Floating Production må gå etter at det er konstatert nye overskridelser tilknyttet konvertering av selskapets første produksjonsskip, FPSO (Floating Production Storage Offloading).

NA24 - din næringslivsavis

Olsen har lenge vært et kjent navn innen FPSO-næringen og ble i sin tid hentet inn til Bergesen d.y’s oppbygging av det som i dag er BW Offshore, men gikk senere til Kjell Inge Røkkes FPSO-satsning, Aker Floating.

Styret i Aker Floating setter nå inn Røkkes wonderboy og ryddegutt Karl Erik Kjelstad som konstituert leder av selskapet.

Store overskridelser
Ifølge rapproten for første kvartal som Aker Floating har lagt frem torsdag, er det avdekket nye overskridelser tilknyttet konvertering av Aker Smart 1. Økning er på nye 10 prosent i forhold til forrige estimat, og bringer totalprisen på FPSO’en opp i 714 millioner dollar.

Samtidig er det innledet forhandlinger med befrakteren med mål om å oppnå en felles enighet som vil dekke alle aspekter av prosjektet, inkludert kostnadsoverskridelsene og kjøpsopsjonen.

Må ha mer
Kostnadsoverskridelsen gjør også at Aker Floating nå må hente inn ytterligere brofinansiering for å få prosjektet i havn.

FPSO’en er sikret en kontrakt på 10 år med en samlet verdi på 1,1 milliarder dollar.

Når det gjelder de to andre tankskipene som er tiltenkt konvertering til Aker Smart 2 og 3, så er forberedelsen i gang for en ombygging av det første, mens det andre ligger i opplag etter at kontrakten som lagerskip ble terminert i april.

Det jobbes med kontraktermuligheter for de to skipene.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter