Gå til sidens hovedinnhold

Får juling for dårlige tall

Selskapene som skuffer på Wall Street, får hardere medfart på børsen enn tidligere.

Les NA24 på mobil

Selskapene på Wall Street som ikke klarer å innfri analytikernes estimater for resultat i andre kvartal, faller mer på børsen enn hva som har vært tilfellet tidligere. Det viser en undersøkelse utført av Thomson Financial.

NA24 - din næringslivsavis

Så langt har 5,5 prosent av de S&P500-selskapene som har levert kvartalsrapporter, falt mer enn 10 prosent etter fremleggelsen. Det er det høyeste antallet siden oktober 2002, skriver Bloomberg.

I gjennomsnitt har de selskapene på S&P500-indeksen som leverte kvartalsresultater under konsensus falt med 3,3 prosent, det meste siden første kvartal 2005. De selskapene som derimot har slått estimatene har i gjennomsnitt bare steget 0,3 prosent, det laveste siden oktober 2002.

Så langt i resultatsesongen har 331 av de 500 selskapene i S&P500-indeksen levert resultater for andre kvartal. 70 prosent av selskapene som har levert til nå har overgått analytikernes estimater. Gjennomsnittet av selskaper som har overgått estimatene på kvartalsbasis er 57 prosent siden 1992, melder Bloomberg.

Ifølge Thomson Financial nedjusterer nå analytikerne estimatene sine for veksten i S&P500-selskapene til 14,7 prosent i tredje kvartal, mot 14,8 prosent i andre kvartal. I årets tre siste måneder venter analytikerne en vekst på 14 prosent.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken