Gå til sidens hovedinnhold

Får nei på pokersøknad

Norges Pokerforbund har søkt Lotteritilsynet om å få arrangere en pokerturnering i Oslo som det koster penger å være med på.

Turneringen skal være forbeholdt medlemmer av Norges Pokerforbund, innsatsen skal være på 300 kroner per spiller og en tredjedel av inntektene skal gå til et samfunnsnyttig formål.

Forbundet satser på 100 deltakere i turneringen, som skal gå av stabelen 2. desember - hvis søknaden får godkjennelse av Lotteritilsynet.

Folkesport
- Poker har blitt en folkesport, og kan ikke stanses med forbud. Norges Pokerforbund mener derfor det er viktig å ha et tilbud til spillerne der ansvarlighet og kontroll står i fokus, slik at man kan motvirke de uheldige virkningene ved pengespill, sier leder Hanna Nilsson i NOrges Pokerforbund.

Det unge forbundet har som målsetting at poker i kontrollerte omgivelser skal bli en lovlig hobby for voksne mennesker i Norge.

Men noen pokerturnering får de neppe lov til å arrangere. Ikke så lenge det koster penger å delta.

Sjansen er lik null
- Jeg må se søknaden først, men hvis det skal være en turnering hvor det koster penger å delta, er vel sjansen lik null. På generelt grunnlag har dette vært holdningen vår. At det er Norges Pokerforbund som står bak søknaden, forandrer ikke noe, sier seniorrådgiver Bård Eikeset i Lotteritilsynet til Nettavisen.

Det arrangeres lovlige pokerturneringer i Norge flere ganger i måneden for tiden. Disse turneringene er det imidlertid gratis å delta i, og er som oftest i regi av bettingselskap eller eventbyrå engasjert av bettingselskap.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken