Gå til sidens hovedinnhold

Får skryt for ny redaktør

Nestor i pressen mener det er bra at Dagbladet tar de mange klagene på alvor.

- Dagbladet hadde ikke et godt år i 2007 når det gjelder etikken. Det har kommet mange klager og mange fellelser i PFU, sier generalsekretær i Norsk Presseforbund Per Edgar Kokkvold.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

I løpet av fjoråret ble Dagbladet på papir klaget inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU) 15 ganger. Av disse ble avisen felt i seks av klagene og ble frikjent i fem av disse. Resten ble det påpekninger og minnelige løsninger. På nett ble Dagbladet klaget inn fire ganger, hvor nettavisen ble felt i to av disse.

Les også: Dagbladet på klagetoppen

- På grunnlag av fjoråret kan det være grunn til å agere slik de nå har gjort. Det er bra at de tar dette på alvor. Ikke bare for vår del, men for sin egen del, sier Kokkvold.

At ansvaret synliggjøres gjennom tittelen etikkredaktør mener Kokkvold ikke er så viktig, for til syvende og sist er det sjefredaktøren som har ansvaret for det som står på trykk. Men en stilling som er rettet mot etikken kan bidra til å forbedre rutinene.

Les også: Ny redaktør i Dagbladet

- Det er ikke uvanlig at mediene har folk som tar hånd om mediejusen i redaksjonene. At Dagbladet tar etikken på alvor er bra, for det er klart at de må sørge for at det er rutiner slik at overtrampene reduseres. Både for pressens og de enkelte medienes anseelse, forteller generalsekretæren.

Har du medietips? Kontakt NA24 Propaganda

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua