Vi begynner å bevege oss bort fra trenden med fire hvite vegger, spår trendanalytiker og fargesjef i Jotun, Lisbeth Larsen.

Oransje og aubergine
Sterkere farger som oransje, blått, rosa, grønt og aubergine har funnet sin plass i vårens fargetrender.

­ Motebransjen har i stor grad tatt til seg oransjefargene. På veggen kan du gjerne ha oransje. Hvis du skal bruke så sterke farger som kontrastfarge så anbefaler jeg å holde det til én vegg, sier Larsen.

Videre anbefaler hun farger i ulike auberginetoner, og fremhever rosa og grønt.

Maritimt på hytta
­ Blått er også en farge man skal ta med seg denne sesongen, sier Larsen. Det passer godt for eksempel på hytta eller sommerhuset, og det kan gjerne være den tradisjonelle mørkeblå 'Hule' i kombinasjon med hvitt. Et annet alternativ er å kombinere den lyseblå fargen 'Risør' med gråfargen 'Skagen'. Det er en kjølig gråfarge, men den gir en god atmosfære i rommet. Hvis du kombinerer disse to fargene får du en sommerlig og maritim stil, sier Larsen.

Flere saker fra Klikk.no
Klargjør huset for maling
Mellom himmel og hav
Flett utesesongen inn

Naturtrenden fortsetter
­ Naturtrenden er helt tydelig i vår. Vi tar det vi finner i naturen og trekker det inn i huset og pynter med det. Vi går bort fra det stiliserte og skapte, sier Lisbeth Larsen.

Stilen i år skal være avslappet og landlig og gi en rustikk følelse, men gjerne i kombinasjon med moderne design. Naturtrenden har også satt sitt preg på fargevalget.

­ Grått er en stor farge i år, og bare for å ha sagt det; grått er ikke kjedelig. Det finnes mange forskjellige gråtoner, og det å for eksempel kombinere en lys og en mørk gråfarge er veldig riktig nå, sier Larsen.

Hun foreslår å kombinere en mørkegrå farge med en lysere grå eller enda lysere, f.eks 'Hvit pepper'.

­ Det går for eksempel an å ha den mørke fargen på én eller to vegger i stua. Mange har etter hvert hatt kontrastfarge på én vegg, men nå er det kanskje på tide å våge seg til to, sier Larsen.

Brune og beige farger som 'Gren' og 'Bomull' er også i skuddet i år og vil passe fint som kontrastfarge i stua, i følge eksperten.

Artikkelen er levert av Klikk.no