Gå til sidens hovedinnhold

Verdens farligste dyr

Bare ett av disse vesenene tar livet av 50.000 mennesker årlig.

Bare tanken på en dødelig giftig og aggresiv edderkopp med intelligens på nivå med en katt er nok til å sende iskalde grøss gjennom de fleste av oss. Men er egentlig edderkopper så farlige?

Nettsiden Animal Danger har sett på hvilke dyr som tar livet av flest mennesker i løpet av et år. Her er verdens aller farligste dyr:

10. Bjørner

En sulten bjørn er ikke noe tulle med. De er oftest mest sultne mot slutten av vinteren, så er du ute på skogstur - pass på å ikke ha mat med deg inn i teltet. De fleste dødsfall på grunn av bjørn skjer i Canada og USA.

Bjørner dreper mellom 5 og 10 mennesker i året.

9. Tigre

Menneskespisende tigre er ofte gamle og tannløse og bor tett på mennesker. De klarer ikke lenger å fange det de har lyst på, og må ty til menneskekjøtt. De fleste angrepene skjer i Bangledesh hvor menneskene har trengt seg inn på områder hvor tigre normalt ferdes.

Tigre dreper mellom 5 og 15 mennesker i året.

8. Haier

Haier dreper langt færre mennesker enn man kanskje får inntrykk av, men den er definitivt ikke en fisk du har lyst til å møte på når den er sulten. Flest dødsfall på grunn av hai skjer i USA, spesielt i Florida, California, Texas og på Hawaii.

Haier dreper mellom 10 og 20 mennesker i året.

7. Maneter

De fleste maneter er først og fremst ubehagelige, men ikke dødelige. Det gjelder imidlertid ikke den beryktede sjøvepsen. Dette er verdens giftigste manet, ett stikk fra tentaklene lammer hele nervesystemet ditt. Denne formen for gift er den eneste av sitt slag. Til å være en manet er den dessuten en hurtig svømmer og har sofistikerte øyne. Sjøvepsen finnes først og fremst på Australias vestkyst og i Atlanterhavet nær Florida.

Sjøvepsen dreper over 100 mennesker i året.

6. Løver

De færreste løver er menneskeetere, men gamle og slitne løver med skrale tenner trenger noe lettere å ta livet av - og da er mennesker det ideelle byttet om du skulle komme i veien for en sulten jungelkonge.

Løver tar livet av rundt 200 mennesker i året.

5. Flodhester

Flodhester er ikke søte og rare, de er ekstremt lettskremte og aggresive. Og står det mellom deg og en babyflodhest, er ikke du mange sure silda verdt for en flodhestmamma. Greit å vite om du er alene på safari i Afrika.

Flodhester tar livet av over 300 mennesker hvert år.

4. Elefanter

Elefanten er verdens største dyr, og når en slik tramper eller løper på deg, har du dessverre ikke mye å stå imot med. Det er særlig unge hannelefanter som står for dødelige ulykker, de er de mest aggresive.

Elefanter dreper over 500 mennesker i året.

3. Krokodiller

Krokodiller er store, sterke og raske, noe som gjør dem i stand til å fange omtrent hvilket bytte som helst. Nil- og saltvannskrokodiller er de farligste, og har heller ingen frykt for mennesker. Denne krokodillen finnes hovedsakelig i Afrika, Australia og det sørlige Asia.

Over 2000 mennesker dør på grunn av krokodiller hvert år.

2. Skorpioner

Verdens giftigste skorpion heter Leiurus Quinquestriatus, eller «Dødsforfølgeren», som den kalles. Tre av fire mennesker som dør av skorpionstikk, er stukket av en Leiurus Quinquestriatus. Skorpionen lever i Nord-Afrika og Midtøsten. Giften til Dødsforfølgeren angriper neversystemet, og kan lett ta livet av barn og eldre mennesker. En voksen, sunn person vil ha større sjans til å overleve. Årsaken til at skorpionen tar livet av såpass mange mennesker er at den liker seg i nærheten av mennesker, og kan godt krype inn i sko og klær...

Over 5000 mennesker dør årlig av stikk fra Leiurus Quinquestriatus.

1. Slanger

Slanger anses for å være verdens farligste dyr på bakgrunn av hvor mange mennesker som dør av slangbitt i året. Den asiatiske kobraen er verstingen. Den eier ikke frykt for mennesker og er i tillegg svært aggresiv. Giften til den asiatiske kobraen angriper nervesystemet, slik at offeret ikke får puste. Slangen finnes i Kina, India, Thailand, Vietnam og Malaysia.

Over 50.000 mennesker dør årlig av bitt fra den asiatiske kobraen.

Kommentarer til denne saken