Gå til sidens hovedinnhold

Kranglet om brødskalker

- Små ting ble til en stor greie, sier «Farmen»-Kim.

(SIDE2): Etter å ha slaktet en av grisene på gården kunne «Farmen»-deltakerne endelig spise seg gode og mette.

Men tilgangen på mat var ikke alltid like stor, noe som førte til at hver og en holdt seg på tå hev.

- Det verste med å være på «Farmen» var egentlig at det var litt slitsom at små ting blir så enormt viktige, sier Bjørnar Hagen (27) til Side2.

Les også:«Farmen»-Kims private video

- Lite mat
Han mener at det tok på å være isolert over lang tid, og kan fortelle om flere hendelser hvor små bagateller som omhandlet mat skapte dårlig stemning på gården.

- Småting som en brødskalk som ble spist ble en stor greie. I teorien kunne den ha blitt kastet og da hadde det ikke blitt en stor case, men fordi den ble spist ble det en stor greie som foregikk over en og en halv uke. Bare på grunn av en brødskalk, forteller han alvorlig.

- Sånne ting er litt slitsomt, legger han til.

Julie Rye har tidligere forklart til Side2 at den ensformige kosten gikk ut over magen, og at tilgangen på mat ikke var tilstrekkelig.

- Det var lite mat. De ukene vi drev med skikkelig fysisk arbeid og hadde kålstuing eller kålsuppe til middag og en skive brød til lunsj var tøffe, fortalte hun.

Da det ble foretatt slakt på gården nærmeste løp hun fra gårdstunet for å unngå å verken se og høre på når grisen ble tatt av dage. Hun nektet også å spise kjøttet som senere ble servert, og fanget isteden sin egen mat.

- Jeg gikk mot strømmen, og det fikk jeg høre. Folk har nok snakket en del bak min rygg om at de synes jeg er tåpelig som ikke bare kan spise den grisen og være med på det, fortalte hun.

- Sterke personligheter
Det kommer ikke som en overraskelse at det ble baksnakking og en del intriger på «Farmen»-gården, noe også Kim minnes.

- Jeg var ikke så veldig mye innbladet i intriger. Det som ble var gjerne ute på arbeidsmarka hvor sterke personligheter var samlet, forteller Kim.

- Jeg var jo kokken så jeg holdt meg litt tilbake og hadde det ansvaret. Jeg ble ikke i regnet i konfliktene, fortsetter han.

I mandagens episode kommer det fram at Ståle Bjørnvåg (39) prøver å sabotere ukesoppdraget.

Dette gjør han for å unngå at storbonde, Morten Emil Bergan, skal få æren av å lede gruppen til godkjent oppdrag og dermed blir skjenket en kniv som kan bli viktig ved en eventuell finale.

Kim på sin side hadde ingen problemer med å komme godt overens med Ståle.

- Jeg hadde en veldig god tone med Ståle. Jeg vil påstå at jeg og Ståle var de beste vennene. Jeg støttet han og jeg sa til Ståle at han kunne stole på meg, minnes Kim.

- Jeg var den eneste som var tøff nok i trynet til å si hva jeg mente, mener han.

«Farmen» ser du på TV 2 mandag og torsdag klokka 20.00, samt lørdag klokka 21.40.

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser

Kommentarer til denne saken