Gå til sidens hovedinnhold

Her er Farmen-deltakerne

Mandag 28. januar braker det løs igjen med en ny sesong av realityserien «Farmen». Her er årets deltakere.

(SIDE2): 14 nye deltakere blir tatt med ut på landsbygda og hundre år tilbake i tid. Uten strøm og innlagt vann skal de leve som husmenn på slavekontrakt under en eneveldig godseier. Etter ti uker står det en vinner tilbake.

Se bilder av deltakerne i bildekarusellen nederst i saken

- Med fjorten strålende og motiverte deltakere og en fantastisk location, har vi fått en ramme som vi nesten ikke kunne drømt om på forhånd. Deltakerne er veldig spredt i kjønn og alder, og for første gang har vi med en mor og en sønn. Det er en veldig spennende kombinasjon. Vi kan også love at det kommer til å ligge romantikk i lufta underveis, forteller Gaute Grøtta Grav som er tilbake som programleder.

Selv om det er første gang en mor og en sønn er med, så er det ikke første gang «Farmen» har hatt deltakere fra samme familie. i 2007 var det to ektepar med, og i 2004 bli vi kjent med en far og en datter, og et søsterpar.

Les mer her: Dette ser du på TV 2 etter jul

Årets «Farmen» er lagt til den isolerte gården Bøensetre i Aremark kommune i Østfold, like ved svenskegrensen. Året er 1908 og husmannsvesenet er gjeldende for alle småbønder. Det er trange kår, primitive redskaper og skarpe klasseskiller mellom bønder og godseiere. Men det er også en urolig tid, både politisk og teknisk, og i løpet av serien vil deltakerne oppleve både oppløsningen av husmannsvesenet og at den industrielle revolusjonen kommer til gårds.

Nytt av året er at Gaute Grøtta Grav kommer til å utdype ukesoppdragene hver onsdag og blant annet se nærmere på hvordan oppgavene kunne vært løst bedre. I tillegg vil han gi seerne litt bedre kjennskap til historien og hvordan livet var på en gård for hundre år siden.

«Farmen» er den norske versjonen av et opprinnelig svensk konsept som så langt har blitt sendt i ti land. Årets sesong er den femte sesongen som har blitt sendt på norsk TV. Farmen har alltid hatt gode seertall og i 2006 var det i gjennomsnitt 655 000 som fulgte med på programmet, ifølge Wikipedia.

«Farmen» sendes hver mandag, onsdag og lørdag klokken 20.00. I tillegg sendes en oppsummering av uken hver søndag klokken 21.45.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!