Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne vinner årets Farmen

Torkel røk ut under melkespannholding - dermed er det bare kvinner igjen i årets «Farmen».

(SIDE2): Mandag sikret Unni Torve (43) seg semifinaleplass etter å ha vunnet gårdskonkurransen hvor hun spant litt over en halv meter mer garn enn Ann Kristin. Dermed ble hun den første til å sikre seg en semifinaleplass, og slapp å konkurrere under onsdagens episode.

I kveld var det om å gjøre å være best innen skogsdrift og utholdenhet. Og det var kvinnene som var sterkest.

For første gang stikker ikke en mann av med seieren i TV 2-serien. Tidligere har Gaute Grøtta Grav (2001), Bjørn Tore Bekkeli (2003), Snorre A. Rotbæk (2004) og Mikkel Isak Eira (2007) vunnet gårdskonkurransen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Midt i blinken
Den første utfordringen onsdag var trefelling, der det var om å gjøre å få treet til å treffe en rød blink. Første deltaker ut var Silje, og treet hennes traff stilsikkert midt på blinken. Torkel derimot bommet så vidt. Catharina saget skeivt til å begynne med, og traff heller ikke blinken. Vigdis var kun en centimeter unna målet, men det var heller ikke nok. Ann Kristin uttrykte at hun savnet Geir Ove før konkurransen, da han er god på trefelling. Selv mente hun at hun ikke har peiling på dette feltet - men traff likevel blink.

Dermed ble det omkamp mellom Silje og Ann Kristin. Førstnevnte var 40 centimeter unna midten på sitt andre forsøk, mens Ann Kristin traff midt på blinken og sikret seg den andre semifinaleplassen.

- Da jeg traff blinken var det en helt fantastisk følelse, sa 24-åringen og la til:

- Takk Gud for at jeg er en perfeksjonist, for det reddet meg!

Utholdenhet
Den andre utfordringen var melkespannholding.

- Man må ha stor styrke, en god porsjon teknikk, og vilje - dere må ville vinne «Farmen» om dere skal kunne vinne her, påpekte programleder Gaute Grøtta Grav før deltakerne tok tak i melkespannene.

Torkel måtte gi seg først, deretter Catharina, også sprakk Vigdis.

Årets finalister består dermed av Silje (28), Ann Kristin (24) og Unni (43).

- Jeg digger at det er tre jenter igjen, endelig er det en jente som skal vinne «Farmen», sa Silje etter at de andre deltakerne hadde reist hjem.

Les saken: «Farmen»-drama i finaleuken

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!