(SIDE2:) For å feire siste episode, og selvfølgelig for å overrekke Silje sin fortjente hytte og bil, har TV 2 invitert alle deltakerne med venner og familie til avslutningsfest på utestedet Fugazi. Det er god stemning, og all den kranglingen vi har vært vitne til de siste ti ukene, ser ut til å være glemt. Se bildeserie nederst i saken.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Kan fortelle det til alle
Det er mye latter og kjappe replikker blant gjestene, mens vi ser Silje Hvarnes kjempe seg frem til den endelige seieren på storskjermen. Med seg har Larvik-jenta barndomsvenninnen Cecilie Rød-Larsen som ikke ante at det var venninnen som hadde gått av med seieren, før hun så det på TV.

- Det er så herlig at jeg ikke må holde det hemmelig lengre, strålte Silje litt senere.

- Selv bestevenninna mi visste ingenting, jeg hadde bare sagt det til søsknene og foreldrene mine. Jeg har drømt så lenge om å kunne fortelle det, og vise alle at jeg har vunnet «Farmen».

Har funnet hyttetomt
Den nybakte vinneren har allerede sett på hyttetomt i Lierbergslia på Eidskog. Hun vil nemlig ha en hytte det ikke tar så lang tid å komme seg til.

- Jeg vil ha en sånn hytte der jeg kan bestemme meg på en fredagsettermiddag etter jobb, at nå vil jeg på hytta uten at det tar fire timer å kjøre dit. Også vil jeg ha en hytte som alle kan bruke, både familie og venner, forteller Silje.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Selv synes hun det var aller viktigst at en jente vant.

- Om det var meg eller Ann Kristin er ikke det viktigste, det viktigste var at vi slo gutta, ler hun.

Fikk ingen fordeler
Det har vært mye skriverier om 27-åringen etter at hun ble sammen med programleder Gaute Grøtta Grav, og flere av deltakerne synes det var uheldig for konkurransen. Derfor synes Silje det var ekstra deilig at de siste konkurransene hun skulle gjennom var oppgaver der det var umulig å få eventuell ekstrahjelp fra programlederen.

Les mer:

Falt for ny Farmen-jente
Flørtet med Torkel før Gaute
- Gautes forhold ikke bra

- Det var så herlig at de oppgavene var umulig å fake. Jeg hogde ned den trestammen og traff blink, og hadde det ikke vært for at trefellingseksperten Ann Kristin tok innersvingen på meg hadde jeg vært videre da, ler hun.

- Både jeg og Catharina var helt sikre på at vi ikke kom til å klare den melkespannkonkurransen, og vi hadde faktisk avtalt at vi skulle leie et hotellrom og sove i samme seng den kvelden, slik at vi kunne få en gradvis overgang til den virkelige verden, forteller hun i det Catharina kommer forbi og gir venninnen en drabelig klem.

Glad hun gjenomførte
Unni Torve kom på en respektabel tredjeplass, etter at Ann Kristin Loraas slo henne med skarve 20 sekunder i semifinalen. Unni og Ann Kristin måtte kjempe om den siste finaleplassen ved å frakte fire høyballer over en tømmerbane som fløt i innsjøen. Begge deltakerne falt i det iskalde vannet flere ganger og spesielt Unni syntes dette var en fæl oppgave.

- Johoo, jeg klarte i hvert fall å komme i mål, jublet Unni i programmet etter at den siste høyballen var hentet.

- Hører du det, Torkel, jeg har gjort så godt jeg kunne, ropte hun leende utover vannet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Over for Side 2 innrømte hun at hun opplevde oppgaven som så voldsom at da det ble klart at Ann Kristin hadde slått henne med 20 sekunder, var hun egentlig bare glad for at hun hadde gjennomført.

- Konsekvensene slo meg ikke helt der og da, men der er klart at i ettertid synes jeg jo det var litt dumt. Torkel hadde jo lagt alt til rette for at jeg skulle klare det, sier hun til Side2.

Kranglet ikke foran kamera
Fortsatt har hun en del kontakt med de andre deltakerne, og da mest de som var igjen på «Farmen» de siste par ukene.

- Og Lene da, hun er en liten knupp, forteller Unni.

Det har vært mye, og til dels negativt fokus på forholdet mellom Unni og sønnen Torkel. De to har ett tett forhold, noe som også er blitt understreket på TV.

- Vi kranglet jo selvfølgelig vi også. Vi gjør jo det, som de fleste foreldre og barn, men vi var bestemt på å holde en ok tone foran kamera. Vi skjønte jo at hvis det ble konflikter mellom oss, så kom de til å blåse det opp, så vi kranglet når kameraene ikke var der, forklarer mor Unni.

På sofaen med Herr og Fru Mentor
Også Mentor og mor Åse var tilstedet på festen, og de var like koselige og blide som de er på TV.

- Kom og sett deg her mellom oss i sofaen, sa de da Side 2 spurte om et lite intervju.

(artikkelen fortsetter under)

Både mentor Hans Kristian Buer og «kjerringa» Åse Aasgaard synes det har vært en utrolig artig opplevelse å være med på «Farmen». Åse er selv fra Aremark og Hans Kristian er fra nabobygda Marker, der han jobber som kirketjener. De kan fortelle at bygdefolket har levd og åndet med «Farmen» denne sesongen.

- Jeg vet rett og slett ikke hva de skal ta seg til nå som det er over, ler Hans Kristian og forteller at de to stort sett har sluppet unna rampelyset.

- Vi har jo hatt en vidunderlig posisjon i «Farmen», som en fjert i et hjørne, samtidig som at vi har fått være med på alt. Vi føler oss veldig privilegerte.

Passer godt inn
Det var egentlig ganske tilfeldig at paret, som ikke er sammen i virkeligheten, fikk jobben i realityprogrammet.

- Det ble bare sånn, forklarer Åse som til vanlig jobber på kjøkkenet i et sykehjem.

Les mer:Lurte Farmen-deltakerne

- Vi passet jo også veldig godt inn i settingen, der Åse var den pedantiske og strenge, mens jeg var den blide som bare fjaser rundt, humrer Hans Kristian.

- Akkurat som ektefolk var på den tida.

I det siste har også han fått sin egen fangruppe på Facebook. Gruppa heter «Jasså, er det du som er den nye storbonden?» og har godt over hundre medlemmer.

- Ja det er jo bedre enn en hatgruppe, humrer mentor i skjegget.

Beste noensinne
Gaute Grøtta Grav er også veldig fornøyd med årets sesong, som har slått alle rekorder.

- Det har vært den beste «Farmen» noensinne, stråler han.

- Vi har hatt nye ting, som mer drama og den magasinbiten på onsdager, og det har vært en stor suksess. Vi har også hatt utrolig gode deltakere i år, så all ære til castingteamet.

Gaute mener heller ikke at det har vært mer krangling og intriger i årets «Farmen».

- Nei, jeg tror det var mer krangling i Sogndal. Men det har kanskje vært mer romantikk i år, smiler han.

Fin jobb
Gaute har jobbet med årets «Farmen» i nesten et år og mener at det har vært en fest fra start til slutt.

- Det er både rart og deilig at det er over. Det er jo alltid artig å få et prosjekt i havn.

(artikkelen fortsetter under)

Flere av deltakerne har ymtet frampå at de ønsker Gautes jobb hvis det blir mer «Farmen».

Det skjønner jeg godt, ler programlederen

- Det er en artig jobb der en treffer mange flotte folk, men det er også veldig stressende. Jeg tror nok mange oppfatter meg som veldig streng og pirkete, men rettferdig.

Men om det blir mer «Farmen» er fortsatt uvisst.

- Jeg aner ikke hva som skjer videre, sier han med et skuldertrekk før han haster videre til neste journalist.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!